Business

Design de ambalaj pentru vanzari de succes

design de ambalaj de la Armeanu Creative Studio

Cercetarile confirma ca una dintre cauzele frecvente ale scaderii cererii nu este produsul in sine, ci ambalajul acestuia. Culoare, forma, informatii si bineinteles mediul competitiv – totul afecteaza cat de des este cumparat un produs si, prin urmare, venituri, cota de piata, rentabilitatea investitiei. Dovedit prin cercetari – cumparatorul mediu petrece 6 secunde luand o decizie de cumparare. Dintre acestea – mai putin de 1 secunda pentru a recunoaste un obiect, 2 secunde – pentru a raspunde emotional, 3 secunde pentru a rationaliza. Pentru a crea un ambalaj de calitate, ai nevoie de servicii de design de ambalaj de la agentia de branding Armeanu.

Criterii pentru proiectarea eficienta a designului de ambalaj

Atragerea atentiei. Un produs care este invizibil pe raft este sortit esecului. Atentia cumparatorului este captata de designul grafic. Cumparatorii vor observa si isi vor aminti doar atunci cand ambalajul tau difera de celelalte care stau langa el prin culoare, contrast, imaginea produsului sau intriga tematica.

Emotionalitate. Designul ambalajului ar trebui sa implice si sa nu lase publicul tinta indiferent. Cumparatorul trebuie sa simta atingerea marcii, sa faca asocieri cu acesta. Este important ca tonul emotional al designului sa se potriveasca cu exactitate cu caracteristicile semantice ale marcii si nu cu evaluarile „dragut” sau „sportiv”.

Informativitatea. Cumparatorul are nevoie de informatii pentru a lua o decizie. Volumul acestuia este determinat de tipul de produs, publicul tinta, legislatia. Un produs al carui ambalaj este supraincarcat cu informatii va irita cumparatorul, care isi va indrepta instantaneu atentia asupra produsului, cu ambalaj simplu si usor de inteles. Importanta este si succesiunea de prezentare a informatiilor, care depinde de publicul tinta: pentru unul conteaza ponderea produsului, pentru celalalt, compozitia produsului. Un design puternic este atunci cand tehnicile grafice, simbolurile, un numar minim de cuvinte pot spune totul despre produs si il evidentiaza. Dimensiunea pachetului este finita si limitata. Prin urmare, un design laconic, in care exista spatiu liber, arata intotdeauna mult mai eficient decat un aspect care este supraincarcat cu text.

Producatorii doresc ca ambalajele sa indeplineasca asteptarile atat ale cumparatorilor rationali, cat si ale celor impulsivi. Prin urmare, informatiile despre beneficiile si proprietatile unice ale produsului pe ambalaj sunt plasate sub forma de marci si zone alimentare apetisante. Designul de ambalaj profesional si stilul alimentar gastronomic vor arata produsul la superlativ, creand dorinta de a cumpara si de a incerca. Trezirea emotiilor si crearea unei dispozitii prin lucrul cu modele de perceptie creeaza incredere in produs. Un design de ambalaj de la Armeanu Creative Studio este cel care castiga inima si, prin urmare, increderea cumparatorului.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top