Evenimente

Cuba in lumini si in culori la Iulius Mall

Cuba in imagini si culoareIulius Mall Iaşi va găzdui în perioada 21 septembrie- 5 octombrie o expoziţie inedită, în care fotograful Sandu Cutureală a „scris” cu lumini şi umbre despre Cuba, ţara lui Fidel Castro, renumită pentru exotismul şi contrastele sale.
După un periplu în mall-urile de la Timişoara, Cluj şi Suceava, expoziţia poposeşte la Iaşi, fiind găzduită de etajul unu al Iulius Mall. Povestea despre patria romului şi a havanelor este cuprinsă într- o colecţie de fotografii reunite în volumul de călătorie omonim, apărut în acest an la Editura Heliopolis. Autorii cărţii „Cuba”, Ancuţa Abrudan (text) şi Sandu Cutureală (fotografii), au surprins ipostaze inedite din viaţa şi cultura unui popor cu o poveste de sute de ani, frământată de capriciile politice şi economice ale istoriei.
Expoziţia surprinde într-un mod inedit Cuba reală, cea de dincolo de planul agenţiei de turism, imagini deosebite şi destine de oameni, surprinse pe peliculă, cu realismul unei lumi aflate la marginea civilizaţiei, cu exotismul său, dar şi cu părţile mai puţin cunoscute publicului: foamete, lipsuri, opresiune.
Evenimentul este sprijinit de Tipografia Atkis, Bad Dog, Editura Heliopolis şi 300 PHOTO şi Cărtureşti.

afis-expozitie

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top