Stiri

Cum alegi in mod corect plafoniera de bucatarie?

Inainte de a investi in plafoniere bucatarie, este bine ca persoanele interesate sa ia in calcul mai multe criterii de achizitionare. Iluminarea este foarte importanta in bucatarie, precum si in orice alta incapere a locuintei.

Plafoniera este un corp de iluminat foarte des intalnit in majoritatea locuintelor, datorita versatilitatii si diversitatii de stiluri in care este disponibila in magazine. Plafoniera este direct atasata pe tavan, in comparatie cu alte corpuri de iluminat, care sunt montate cu ajutorul unei tije sau al unui lant.

Plafoniera pentru bucatarie contribuie la aspectul estetic al incaperii si la iluminarea acesteia

Plafonierele pot fi montate in baie, in hol sau in orice alta camera din casa, cu conditia sa fie alese in mod corect, in functie de necesitatile cumparatorilor. Sunt disponibile plafoniere rotunde, patrate si dreptunghiulare, iar clientii trebuie sa tina cont de diametru, de inaltime si de latime, cu alte cuvinte de dimensiun. In cazul in care se doreste montarea unei singure plafoniere pe tavan, aceasta trebuie sa aiba dimensiuni mari, insa depinde si de forma camerei.

Designul este un alt element important in alegerea plafonierei de bucatarie, una dintre cele mai importante surse de lumina din casa. Cea mai buna plafoniera se va incadra in mod corespunzator in incaperea in care urmeaza sa fie montata, fie ca este vorba despre baie sau bucatarie, fie ca este vorba despre hol.

In cazul in care bucataria este decorata in stil contemporan, plafoniera trebuie sa fie moderna, cu accente metalice, pentru a da un plus de stil spatiului. Finisajul plafonierelor de bucatarie este foarte important, deoarece acesta trebuie sa se potriveasca perfect cu nuantele de pe pereti si de pe tavan.

Surse de iluminat pentru plafoniera din bucatarie

In ceea ce priveste sursele de iluminat pentru plafonierele de bucatarie, clientii trebuie sa decida daca au nevoie de unul, doua sau mai multe becuri. In functie de intensitatea pe care clientii doresc sa o aiba lumina, precum si de marimea camerei, se poate alege o plafoniera cu mai multe becuri.

Conteaza foarte mult si tipul becului preferat pentru plafoniera, dar si puterea acestuia. Pe piata exista mai multa tipuri de becuri, dintre care cele fluorescente, incandescente, cu LED sau cu halogen. Cu un consum mic de energie si o buna intensitate a luminii, plafonierele LED sunt ideale pentru orice casa. Acestea vor consuma numai jumatate din energia electrica pe care o consuma un bec fluorescent si de 10 ori mai putin decat un bec incandescent.

Plafonierele LED cu senzori sunt ideale pentru baie, mai ales pentru cei care intra in baie pe timpul noptii, precum si pentru holul de la intrare. In bucatariile moderne, cele de tip open space, unite cu livingul, in care membrii familiei isi petrec mare parte din timpul de acasa, in care gatesc, socializeaza si se relaxeaza dupa o zi incarcata la locul de munca, plafonierele pot fi din sticla sau din materiale sintetice, intrucat acestea se pot curata usor, insa trebuie sa fie cu lumina calda, care nu distorsioneaza culorile.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top