Diverse

Cum folosim pudra pulbere?

Machiajul reprezinta o forma de expunere a unei personalitati, a unei stari emotionale si de aceea este foarte important sa stim cum se realizeaza un machiaj profesional, mai ales atunci cand vrem sa realizam machiajul acasa. Fiecare produs de make up are rolul lui si de aceea este indicat sa stim fiecare produs cand il folosim si care este utilitatea lui. De multe intram in magazine si nu ne dam seama fiecare produs pentru ce se folosete, asa ca renuntam si ne rezumam la produsele standard. Pudra pulbere este un produs de machiaj extrem de important in finisarea si fixarea machiajului, dar si in punerea in lumina a unor detalii. Exista mai multe tipuri de pudra pulbere, asa ca trebuie sa fim atente sa alegem ce ni se potriveste si ce avem nevoie.

Pudra pulbere matifianta

Pudra pulbere matifianta este incolora si ofera tenului un aspect mat. De exemplu, un ten mixt sat gras are nevoie de o pudra ajutatoare sau o pudra speciala care sa ofere un aspect. Pudra pulbere este la baza un produs cosmetic care tine sub control excesul de sebum. Desigur ca ea poate fi folosita pentru orice tip de ten. Ideea de baza in folosirea unei pudre matifiante este ca aceasta sa ofere uniformitate tenului si machiajului si sa ii ofere protectie pe o perioada mai lunga de timp. Astfel, dupa machiajul tenului si al ochilor este complet, aplicam pudra matifianta care tine sub control machiajul, mai ales in zilele foarte calduroase. 

Cum o folosim? Pudra pulbere matifianta se aplica pe ten cu o pensula speciala sau cu un burete pentru pudra. In ambele cazuri, trebuie sa ne asiguram ca acoperim toata zona fetei si a gatului. In cazul ochilor, pudra matifianta poate avea rolul unui fixator, asa ca putem aplica pudra pulbere si pe pleoapa cu ajutorul unei pensule mai mici.

Pudra pulbere iluminatoare

Pudra pulbere iluminatoare este tot o pudra incolora, insa cu mici particule de sclipici. Acest tip de pudra este folosit cel mai des in machiajele de seara, unde avem nevoie de un machiaj sofisticat. In acest caz, pudra pulbere iluminatoare da un aspect elegant machiajului, in functie de cantitatea folosita. Daca nu dorim iluminarea intregului ten, putem insista doar in anumite zone unde ne dorim ca iluminarea sa fie mai vizibila. Pudra pulbere are o intensitate de iluminare foarte discrete, astfel aplicata in cantitati mici pe toata suprafata fetei nu va fi vizibila. 

Cum o folosim? Daca dorim acoperirea intregii fete cu pudra, putem folosi o pensula stufoasa speciala sau un burete pentru pudra pulbere. Avem grija sa nu folosim foarte mult produs si sa acoperim intreaga fata. Daca vrem sa iluminam mai intens diferite zone, putem folosi o pensula mai mica cu care intindem pudra.

Pudra pulbere bronzer

Cu siguranta ai folosit pana acum produse tip bronzer, desi poate sub o alta denumire. Pudra pulbere de tip bronzer este de fapt o baza a blushului, aceste doua produse fiind complementare. Pudra pulbere bronzer este si un produs pentru contur, astfel ca cu ajutorul acesteia putem sa ne punem in valoare unele zone ale fetei.

Sursa: www.paese.ro/pudra-pulbere-202

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top