rent a car iasi iasi
Diverse

Sarea amara, doctorul casei

Nu o data, m-am intrebat ce este sarea amara si care sunt intrebuintarile ei. Informatii foarte interesante despre acest compus chimic de magneziu si sulfat, am gasit pe site-ul poise.ro. Sarea amara a aparut pentru prima data in secolul al 17-lea, intr-un rau subteran din Anglia. Se stie ca magneziul este unul din cele mai importante minerale pentru organism, iar sarea amara contine tocmai acest ingredient. Ea contribuie la buna functionare a sistemului nervos si muscular. Cea de-a doua parte a compusului, sulfatul, contribuie la absortia substantelor nutritive de catre organism, elimina toxinele, calmeaza durerile de cap.

Prin studiile facute de catre oamenii de stiinta, s-a aratat ca prin continutul sau de magneziu, sarea amara reduce oboseala, ajuta la relaxarea organismului printr-un somn odihnitor, combate constipatia prin eliminarea toxinelor din organism, calmeaza durerea, ajuta la vindecarea unor inflamatii ale pielii, reduce inflamatia gutei, etc. Este foarte utila si in gospodarie. Poate indeparta depunerile de detregent la masina de spalat rufe. Daca ti-au aparut limacsi in baie, sarea amara te ajuta, poti pune putina sare amara in zona scurgerii si acestia vor disparea. Este si un foarte bun fertilizator pentru plante. De asemenea, este folosita si in cosmetica; exfoliaza si curata tenul, scapi de punctele negre inestetice de pe fata, indeparteaza mirosul neplacut al picioarelor etc.

Desi incercam sa folosim multe remedii pentru a ne mentine intr-o forma buna, odata cu varsta, organismul nostru imbatraneste si de aici apar si probleme de sanatate, in special cele legate de vedere. Deoarece, am fost diagnosticata cu prezbiopie, am dorit sa stiu mai multe, despre acesta problema nou aparuta. Am gasit, tot pe poise.ro, o informatie utila si deosebit de explicita. Prezbiopia nu este un viciu de refractie, ci este o problema a ochilor la obiectele aflate aproape. Cauzele pot fi mostenite sau dobandite dupa o anumita varsta. Daca vederea iti este incetosata, apar dureri de cap, nu poti citi cartile cu font mic, apar puncte negre, pete luminoase. Consultul medical, imediat dupa aparitia acestor simptome, ajuta nu doar la tratarea din timp, ci asigura si posibilitatea de a reveni la activitatile de zi cu zi, in cel mai scurt timp. Modalitati de corectare a prezbiopiei ar fi ochelarii de vedere sau alte proceduri stabilite de catre medicul oftamolog.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top