Stiri

Putere la feminin: patru exemple de femei care contribuie la schimbarea societății actuale

În România, șapte persoane din zece sunt de părere că schimbarea începe cu noi. Femeile de azi pot să-și exprime punctul de vedere și să facă reale transformări în viața lor. Mai mult, influențează comunități și perspective. Puterea unui stat este insuflată de oamenii care-l compun, iar în secolul XXI, rolul femeii și-a găsit cea mai puternică voce. Feminitatea, dacă este bine înțeleasă, aduce liniște și îngăduință. De aceea, puterea exemplului este esențială, mai ales cea feminină, care contribuie enorm la schimbarea socială.

Iată patru exemple de femei minunate care fac diferența nu doar la nivel micro, ci și la nivel global.

Catherine, ducesă de Cambridge

Catherine – sau Kate, pentru apropiați – este viitoarea regină consort a Marii Britanii. Rolul pe care îl joacă în societate i-a oferit cea mai bună platformă pentru a face transformări în cultura britanică și în istoria lumii. Este recunoscută pentru bunătatea și liniștea pe care le emană. Atrage privirile tuturor și este un simbol în moda actuală.

Cunoscută pentru rochiile diafane, clasice, ea este o apariție discretă care emană regalitate. Preferă culorile pastelate și iubește bijuteriile. Presa engleză a surprins-o des purtând cercei aur fini, deși, pe covorul roșu preferă, din când în când, să poarte cercei lungi, care să-i împodobească ținuta.

Dar Kate este mai mult decât nora regretatei Lady Di, fashion icon și mama Prințului William. Aceasta a pus sănătatea mintală în fruntea activității sale publice. În 2019, a înființat un grup format din academicieni și experți care să o consilieze cu privire la cele mai bune modalități de abordare a problemei. Fiind mamă a trei copii, depresia infantilă este un subiect de interes pentru ducesă, care încearcă să ajute sistemul educațional britanic și pe cele din fostele colonii engleze în susținerea corectă a noilor generații. 

Malala Yousafzai

Malala este o tânără pakistaneză recunoscută pentru activismul și curajul cu care vorbește lumii despre cât de prețioasă este libertatea. În 2014, a câștigat Premiul Nobel pentru Pace. Malala a devenit simbol internațional al luptei pentru educație, fiind una dintre cele mai cunoscute voci pentru egalitatea de șanse și puterea femeilor din întreaga lume. A supraviețuit unei tentative de asasinare și, deși a fost împușcată în cap de talibani, azi cutreieră lumea în lung și-n lat, făcând apel la nevoia acută de dezvoltare a educației. 

Karren Brady

„Atât timp cât îți place de tine, atât timp cât îți iubești familia, atât timp cât ești bun în ceea ce faci și personalul tău te respectă, iar consiliul tău are încredere în tine, faci lucrurile corect”, spune Karren Brady. Cunoscută drept prima doamnă a fotbalului, aceasta a lucrat în domeniu mai bine de douăzeci de ani. Alăturându-se clubului de fotbal Birmingham City în calitate de director general, în 1993, ea a întâlnit foarte mult sexism, lucru despre care discută adesea în cadrul evenimentelor la care este invitată.

Karen Brady militează pentru femeile antreprenor și le încurajează pe fete să-și deschidă business-uri și să trăiască după propriile reguli.

Jane Goodall

Jane este primul expert din lume în cimpanzei. Munca ei de conservare și mediu, în calitate de primatolog de frunte în Europa, i-a adus un lung șir de premii, inclusiv un premiu Mesager al Păcii din partea ONU și o medalie Benjamin Franklin în știința vieții. Aceasta afirmă că: „Ne putem îndrepta spre o lume în care trăim în armonie cu natura, unde trăim în armonie unii cu alții. Indiferent din ce națiune venim, indiferent de religia pe care o îmbrățișăm și indiferent de cultura noastră‟.

Femeile puternice schimbă lumea. Încearcă și tu! Vei afla că poți!

Sursă foto: Pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top