Stiri

Cum poți slabi 10 kilograme rapid și sănătos?

Cum poți slabi 10 kilograme rapid și sănătos?10 kilograme este un target realist, care din punctul meu de vedere nu ar trebui sa provoace prea mari bătăi de cap, dacă sunt respectate anumite reguli. În acest articol va voi explica pe larg, ce trebuie sa faceți pentru a slabi 10 kilograme pe parcursul a 2 luni și pentru a menține rezultatele obtinute.
Sper ca nu se aștepta nimeni la o slabire mai rapidă de atat și de asemenea, sper ca perioada de 2 luni nu descurajează pe nimeni. Ca și durata, pentru un target de 10 kilograme, 2 luni este unul foarte realist dar și potrivit pentru a asigura o slabire sănătoasă și cu șanse cât mai mari pentru ca rezultatele să fie de durata.

Ce trebuie sa știm înainte de a începe o cura de slabire?

Sunt câteva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le știți încă dinainte de a va gândi la inceperea unei cure de slabire.

  • Va trebui sa țineți dieta – indiferent de cât de greu sau incomod vi se pare și indiferent de ce pastile/suplimente de slăbit veți folosi, va trebui sa țineți o dieta. Nu vorbim despre vreo dieta drastrica pentru care trebuie sa va schimbați în totalitate programul și stilul de viața, vorbim despre o dieta sănătoasă menita sa va ajute sa deprindeti obiceiuri alimentare cât mai sănătoasă. Niște articole frumoase pe aceasta tema puteți citi pe blogul Aleciei.
  • Va trebui sa faceți sport – nu va speriați, deoarece sub nici o forma nu facem referire la vreun sport de performanța sau ceva imposibil. Câteva minute de sport pe zi, vor deveni în scurt timp parte a stilului dumneavoastră de viața și chiar dacă la început ar putea pare incomod, la un moment dat va deveni o plăcere. Din fericire, da data aceasta o plăcere care va contribui considerabil la succesul curei de slabire dar va aduce și avantaje numeroase asupra sănătății.
  • Va trebui sa discutati cu un medic – înainte de inceperea unei cure de slabire, este important sa discutati cu un medic despre starea dumneavoastră de sănătate, capacitatea de a face sport, de a tine o dieta sau de a folosi anumite suplimente pentru slăbit. În prima instanța, consider ca puteți discuta cu medicul de familie, deoarece el va cunoaște cel mai bine istoricul medical. Dacă este nevoie, vă va cere sa faceți analize sau investigatii suplimentare.

Acestea sunt 3 dintre lucrurile pe care trebuie sa le știți încă dinainte sa începeți cura de slăbit propriu-zisa. Nu va descurajati, deoarece primele 2 vor deveni într-un timp foarte scurt o plăcere (nu încerc sa va incurajez, ci doar trag o concluzie din relatarile altor persoane care au reușit sa slabeasca) iar cea de-a 3a este foarte importanța, deoarece este în joc sanatatea dumneavoastră.

Cum poți slabi 10 kilograme rapid și sănătos?Dupa cum scria si Anca pe Tian.ro important sa va cunoașteți organismul foarte bine, sa știți ce probleme de sănătate aveți și ce va permite starea de sănătate sa faceți. Dacă știți ca suferiti de anumite afectiuni, nu va speriați, medicul nu vă va interzice sa faceți sport sau sa țineți o dieta ci pur și simplu va încerca alături de dumneavoastră sa găsiți cea mai buna optiune fără a va pune sanatatea în pericol. Apropo de diete, vezi care erau cele mai apreciate diete acum cativa ani.

De exemplu dacă suferiti de afectiuni ale spatelui sau de afectiuni articulare, în funcție de gravitatea acestora, este posibil sa nu aveți voie sa alergati. Totuși, sunt o grămada de exerciții cardio care pot fi făcute, exercitiile la bicicleta sau chiar mersul pe bicicleta fiind unul dintre cele mai frumoase.

Ce suplimente de slăbit trebuie sa folosim?

Utilizarea suplimentelor de slăbit nu este un „must”. Ele sunt optionale (lucru care nu-l pot spune și despre dieta și mișcare) însă, de foarte multe ori s-au dovedit a fi un ajutor de nădejde.

Suplimentele de slăbit sunt în diferite forme: pastile de slăbit, băuturi de slăbit, diferite milkshake-uri etc. Foarte multe dintre ele sunt inutile, iar altele ar putea fi chiar periculoase dacă le analizăm mai bine. Din acest motiv, va recomand sa studiati cu atenție orice produs de slăbit intenționați sa folosiți, sa întrebați medicul dacă aveți vreo nelamurire și sa folosiți numai produse care se găsesc în farmacii și care ai toate certificarile prevazute de lege.

Revenind la întrebarea de mai sus, nu are nici o relevanta ce tip de suplimente veți folosi, importanța este compozitia lor. Așadar, fie ca veți folosi pastile de slăbit, guma de slăbit sau chiar ciocolata de slăbit ca tot am văzut recent niște reclame, dacă ceea ce se găsește în interiorul acestor suplimente sunt ingrediente cu efecte benefice în curele de slabire, este perfect.

Info util: este foarte important de înțeles faptul ca în ciuda reclamelor de care au parte suplimentele de slăbit, trebuie sa țineți dieta și sa faceți sport. Fără acestea, șansele sa obtineti rezultatele pe care producatorii suplimentelor le promit sunt destul de mici. Am simțit nevoia sa specific acest lucru deoarece am văzut în ultima perioada foarte multe reclame la pastile de slăbit care promiteau „slabire rapida” sau „slabire fără dieta”.

Acum ca am făcut „abc-ul”, haideți sa vedem concret ce ar trebui sa faceți pentru a slabi cele 10 kilgrame.

Concret, cum slabim? Pas cu pas:

În primul rând, trebuie sa va alegeți o dieta. Una dintre cele mai frecvente și eficiente diete este dieta Dunkan, o dieta destul de „greoaie” însă a caror rezultate nu vor întârzia sa apara. O alta dieta pe care eu personal o recomand, este dieta cu fructe și legume.

Nu voi scrie aici detalii amanuntite despre aceasta dieta (promit ca revin cu un articol separat), însă dacă va hotarati sa alegeți una dintre cele doua recomandate de mine, cu siguranța veți găsi informații pe Google despre ele

După ce ați ales dieta, pe baza discutiei avute cu medicul (despre care am vorbit mai sus) va puteți intocmi un plan de bătaie pentru sport. Dacă nu aveți experiența anterioara, este de preferat sa îl faceți cu ajutorul unui antrenor de fitness.

Totuși, datorită faptului ca probabil cei mai mulți dintre voi veți alege sa alergati, haideți sa vedem cum ar trebui sa arate primele 10 zile:

  • Ziua 1 – 10 minute de alergare împărțite astfel: 2 minute alergare, 2 minute mers la pas fără a va opri. Limitati-va doar la atât pentru a evita supra antrenamentul.
  • Ziua 2: pauza.
  • Ziua 3: – 20 minute alergare împărțite astfel: 3 minute alergare – 2 minute mers;
  • Ziua 4: pauza.
  • Ziua 5: 20 minute alergare împărțite astfel: 3 minute alergare – 2 minute mers;
  • Ziua 6: pauza;
  • Ziua 7: 20 minute alergare împărțite astfel: 3 minute alergare 1 minut mers;

Continuați cu cele 20 de minute de alergare pana când vor deveni foarte ușor de parcurs și veți simți nevoia de a alerga mai mult. Din acel moment, veți constata ca alergarea a început sa devină o plăcere pentru voi nu chinul care era în primele 3 zile de când ați început sa alergati.

Revenim la suplimentele de slăbit:

Pentru a nu lasa loc de interpretari, nu vom face nici o recomandare concreta cu privire la vreun supliment anume de slăbit, însă va vom recomanda câteva ingrediente pe care ar trebui sa le „vanati”: fibrele, l-carnitina, pectina, extractele de mango, garcinia, cafea verde.

Apropo de ingrediente, verificați cu atenție lista ingredientelor din suplimentul de slăbit asupra caruia v-ați hotărât. Pe piața încă exista (din păcate) destul de multe suplimente de slăbit care contin substante interzise, substante care sunt nocive și pot provoca probleme de sănătate chiar dacă sunt utilizate pe termen scurt.

Cam acestea ar fi câteva lucruri principale pe care ar trebui sa le știți pentru a începe cu dreptul o cura de slabire. Dacă aveți întrebări, nu ezitati să ne scrieți în sectiunea comentarii, pe forum sau pe email.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top