Curierul de Iasi

Cum puteţi plăti online taxele şi impozitele locale

Pentru plata taxelor şi impozitelor on-line vă invităm să accesaţi pagina web a Primăriei Municipiului Iaşi, la adresa www.primaria-iasi.ro.

În partea dreaptă a paginii principale există un buton cu denumirea “Plata taxelor on-line”, aşa cum este prezentat în figura 1.

Figura 1

Apăsaţi acest buton pentru a accesa site-ul ce vă permite să vizualizaţi obligaţiile dumneavoastră către bugetul local.

Următorul mesaj ( vezi figura 2 ), cel care anunţă expirarea certificatului de securitate, poate fi ignorat. Din păcate, legislaţia în vigoare îngreunează foarte mult obţinerea şi recertificarea identităţii electronice, dar sperăm că situaţia  va fi imbunatăţită în cel mai scurt timp.

Figura 2

După acest pas vă puteţi autentifica pe site-ul pentru plata taxelor on-line cu userul şi parola obţinute de la Serviciul Informatizare, pe pagina specifică, aşa cum este prezentată în figura 3:

Figura 3

Dupa autentificare puteţi vizualiza obligaţiile dumneavoastră de plată, sumele şi conturile corespondente. Pentru plată puteţi utiliza orice mijloace electronice ale oricărei bănci (e-BCR, BRD-net, BTRL-net etc.), pe ordinul de plată urmând să completaţi numele, rolul (din fişierul primit) şi suma (sau sumele) afişate pe site, împreună cu datele de identificare ale contului corespondent.

Atenţie!

Dacă nu v-aţi înscris încă, deci nu deţineti un nume de utilizator şi o parolă de acces, atunci trebuie să vă înregistraţi. Acest lucru se poate face dând click pe butonul “NU EŞTI ÎNREGISTRAT?” şi completând formularul.

După completarea formularului vă puteţi prezenta cu buletinul de identitate (sau un împuternicit al dumneavoastră) la Serviciul Informatizare din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi – camera 30, pentru a vi se elibera datele de autentificare menţionate mai sus.

Acest lucru este necesar o singură dată pentru a vă asigura confidenţialitatea şi securitatea datelor dumneavoastră personale. După ce obţineţi userul şi parola de acces în sistem, nu mai este nevoie să faceţi niciun alt drum pentru a vă achita taxele şi impozitele locale, de acum înainte plata online fiind permanent accesibilă.

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziţie telefonic sau prin email:

Mihai Colibaba – Primăria Iaşi – Serviciul Informatizare

0232-267626, 0232-267582 int. 125

coli [ at ] primaria-iasi [ dot ] ro

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top