Diverse

Cum sa achizitionam covoare de calitate

Curatenia de vara este momentul cel mai prielnic pentru a face cateva schimbari in decorul casei, astfel, podelele vor fi dezinfectate, mobila va fi lustruita si covoarele vor fi curatate cu solutii speciale pentru a le reda culorile si a le curata petele.

Cu ocazia acestor momente de improspatare a atmosferei, cel mai probabil vom constata ca este nevoie sa schimbam covoarele vechi, care in afara de faptul ca sunt demodate, au inceput sa se si uzeze.

Acesta schimbare poate fi bine-venita deoarece covoarele vechi abunda in bacterii periculoase de care este destul de greu sa scapam fara a apela la serviciile unei curatatorii chimice costisitoare.

Stilul potrivit pentru covoarele de casa

In momentul in care a aparut intentia de a achizitiona un covor, este necesar sa definim stilul acestuia, necesar pentru a-l putea incadra cat mai bine in decorul existent sau viitor, in eventualitatea in care vor fi aduse schimbari ale mobilierului.

In acest an se poarta covoare cu forme abstracte si culori vii care sa se asorteze cu mobilierul sau cu elementele decorative, cum ar fi florile sau tablourile.

Culorile pale predomina in design-ul covoarelor clasice, iar cele inchise se vor asorta cel mai bine cu mobila sobra clasica.

Exista si combinatii nonconformiste intre covoarele decorate in culori vii si mobila de culoare inchisa, iar acest tip de décor este intalnit cel mai adesea in casele celor mai tineri.

Formele geometrice si motivele florale predomina in continuare in preferintele cumparatorilor, iar numarul de culori pe care il contine decorul unui covor, tinde sa scada, ceea ce denota simpitate si eleganta.

Utilitatea modelului ales

Covoarele sunt utile pentru majoritatea suprafetelor din casa, mai ales pentru cele reci, cum ar fi gresia, pe care pot fi instalate cele mai groase care pot oferi o izolare termica mai buna.

Pe suprafetele din lemn sau parchet melaminat, se pot utiliza covoare tesute atat din fir scurt, fir impletit, cat si din fir lung.

Structura covoarelor este un element important in stabilirea modelului ales, cele mai multe fiind cele tesute mecanic cu aparatura de precizie.

Este necesar ca modelul ales sa fie tratat antibacterian, ceea ce poate duce la o senzatie de siguranta, mai ales in eventualitatea in care pe covor se vor juca copii.

Covoarele cu fir lung vor oferi o senzatie placuta la atingere, iar cele cu fir scurt vor fi utile in zonele cu trafic intens.

Pretul corect

Pentru a face o alegere corecta din punctul de vedere al raportului calitate-pret, este necesar ca consultam ofertele diverse ale magazinelor online, dar si ale celor fizice, pentru a ne convinge ca acestea din urma au preturi mai mari si o gama de produse mult mai restransa.

In momentul in care te-ai decis sa achizitionezi modelul preferat, este necesar sa studiezi beneficiile pe care le ofera magazinul online in care ai incredere.

Intervalul extins pentru retur si garantia acordata, constituie elemente care releva increderea pe care magazinele o au in produsele comercializate.

Noi recomandam sa nu cheltuiti sume mari pentru achizitia unor covoare, deoarece acestea vor fi schimbate odata la cativa ani.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top