Stiri

Cum să ai zile mai bune la birou? TOP 3 idei 

Dacă pleci la birou dimineață și te întorci seara, cu siguranță ai simțit frustrarea că asta a devenit viața ta. Trebuie să te gândești la birou ca la un spațiu în care îți petreci 8 sau 9 ore, adică cea mai mare parte a zilei.

După ce accepți acest lucru ca o realitate pe care nu o poți schimba, vei căuta soluții pentru a-ți face viața mai frumoasă la birou. Poți să îți transformi biroul în spațiul în care ai vrea să îți petreci ziua fără să aștepți cu nerăbdare finalul de program. 

Iată 3 lucruri pe care poți să le faci 

  • Reamenajează 

Desigur, în limitele pe care compania la care ești angajat îți permite, poți schimba design-ul spațiului tău. 

Dacă ai un birou, încearcă să îl personalizezi cu diverse accesorii. Aranjează lucrurile de pe birou pentru a-ți face plăcere să stai la acel birou timp de atâta timp. Mută calculatorul în ce parte îți este mai comod să fie. Ordonează documentele sau lucrurile din  sertare așa cum îți dorești și cum îți e mai ușor să le ții evidența. 

Scaunul de birou pe care îl ai trebuie să fie comod și ergonomic pentru a nu avea probleme cu coloana sau dureri de spate. Poți solicita managerului să îți schimbe scaunul de birou. Majoritatea firmelor investesc în confortul angajaților, așa că nu strică să îl întrebi dacă este posibil. 

  • Creează-ți un sertar magic 

Da, ar trebui să ai un sertar sau un dulăpior în care să ții tot felul de lucruri personale. De cele mai multe ori sertarul magic este pentru majoritatea angajaților un sertar cu gustări. 

Nimic nu te poate surprinde mai plăcut decât să găsești biscuiții favoriți când îți e foame la birou înainte de pauza de masă. De asemenea descoperă gama de apă plată de la Auchan, deoarece este important să ai mereu la îndemână apă. Hidratarea la birou trebuie să fie una constantă, deoarece de multe ori uiți să bei apă din cauza task-urilor pe care le ai de rezolvat. 

În cazul femeilor, acest sertar sau dulap mai poate conține produse de make-up sau niște pantofi de schimb mai comozi pentru a-i purta pe drum înspre casă. 

  • Socializează 

Cu siguranță nu toți colegii de la serviciu îți sunt dragi. Însă asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la socializarea în birou. Chiar și cei mai serioși colegi râd la o glumă bună sau intră în jocul celorlalți ca să nu rămână pe dinafară. 

Chiar dacă subiectele de discuție sunt în mare parte în ceea ce privește munca sau superficiale, tot este bine să existe. Vei vedea cum timpul va trece mai ușor dacă există socializare într-un birou. 

Mai mult, poți afla sau împărtăși lucruri care să îți facă munca mai ușoară cu anumite programe sau în anumite proiecte. Toată lumea are de câștigat. 

Așadar, încearcă să îți faci orele petrecute la birou mai frumoase, pentru a nu asocia biroul cu un loc în care ești obligat să mergi. Reamenajează spațiul de la birou și încearcă să îl faci cât mai comod. Creează-ți un sertar magic în care să ai diverse lucruri care îți plac. Și nu în ultimul rând, socializează pentru a crea un spațiu plăcut de muncă alături de colegii tăi. 

Sursa foto: unsplash.com 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top