Buna Ziua Iasi

Cum să alegem o canapea pentru un apartament mic?

Cea mai dificilă parte din amenajarea unui apartament mic este alegerea mobilierului tapițat. Deoarece, pe de o parte, canapeaua ar trebui să aibă dimensiuni care să se potrivească micii tale locuințe și, pe de altă parte, ar trebui să fie suficient de funcțională și practică pentru a fi comodă și confortabilă.

Cum să alegeți o canapea pentru un apartament mic?

Începeți cu măsurătorile

Fie că alegeți mobilier pentru o cameră de zi spațioasă sau o cameră mică, măsurarea se face întotdeauna la început. Doar știind ce spațiu aveți, puteți fi siguri că fiecare centimetru pătrat liber va fi utilizat în mod optim

Cum să măsurăm corect?

În primul rând, măsurați lungimea pereților, ținând cont de prezența ușilor, ferestrelor și a oricăror alte caracteristici arhitecturale care pot afecta modul în care puteți aranja mobilierul.

Apoi, faceți un plan pentru locurile în care ați dori să amplasați mobilierul. În cele din urmă, măsurați distanța pe care ați prevăzut-o pentru canapea.

Informați-vă despre toate tipurile de canapele

Odată ce știți dimensiunile mobilierului tapițat, de care aveți nevoie, trebuie să alegeți forma potrivită. Pentru apartamentele mici, experții recomandă mai multe tipuri de canapele cu lada depozitare , dintre care puteți allege:

  • Canapele liniare

Canapele liniare (drepte) cu trei locuri sunt o soluție practică pentru o casă mică. Acest mobilier tapițat este confortabil de așezat și majoritatea modelelor au o funcție de somn. Cu toate acestea, au un dezavantaj care vă poate împiedica să le cumpărați dacă aveți des oaspeți.numeroși. Nu oferă multe locuri. Prin urmare, dacă vă decideți să optați pentru acest tip de mobilier tapițat veți avea nevoie de câteva scaune suplimentare, tabureți, pufuri sau fotolii.

● Canapele modulare

Avantajul canapelelor modulare este că puteți configura modulele în funcție de preferințele dvs., de spațiul disponibil și de nevoile de stil ale camerei. Acestea sunt de obicei vândute în mai multe module (canapea dreaptă cu trei locuri, scaun de colț, puf etc.) și fiecare parte poate fi combinată cu celelalte module, astfel încât să obțineți o canapea mare și confortabilă, care să se potrivească perfect în apartamentul mic. Majoritatea canapelelor modulare se transformă în pat, care este întotdeauna util, mai ales atunci când spațiul casei este limitat. Nu trebuie subestimat faptul că scaunele standard din colț au spațiu suplimentar de depozitare, iar pufurile pot fi folosite în locul unei măsuțe de cafea.

● Colțare

Mobilierul tapițat pe colț este de obicei considerat un pic mai greoi și nu prea potrivit pentru mobilarea unui apartament mic, dar adevărul este puțin diferit. O astfel de canapea nu numai că se potrivește foarte bine într-un spațiu mic, dar cu ea puteți crea un colț TV sau puteți zona în spații dacă aveți apartamentul în plan deschis.

Ce ne sfătuiesc designerii ?

Funcționalitatea este foarte importantă

Cele mai potrivite dimensiuni de canapele pentru apartamentele mici sunt cele care vă vor ajuta să optimizați spațiul.

Cu alte cuvinte, nu căutați neapărat mobilier tapițat mic, ci canapele care vă vor ajuta să eliminați necesitatea unui alt mobilier. De exemplu, dacă optați pentru mobilier tapițat care poate fi transformat într-un pat, veți asigura un alt loc în plus pentru dormit. Sau dacă optați pentru o canapea care are un loc suplimentar, o veți putea folosi în același timp pentru a sta, a dormi și a depozita hainele.

Depozitarea nu este negociabilă

Când aveți o casă mică, va trebui probabil să renunțați la mobilier mare, la comode suplimentare sau la alte tipuri de mobilier de depozitare. Pentru a compensa lipsa lor, este bine atunci când alegeți o canapea să alegeți un model care să ofere suficient spațiu de depozitare. În acest fel, pe de o parte, veți putea stoca tot ce aveți nevoie sub canapea, iar pe de altă parte, camera nu va fi atât de aglomerată cu mobilier.

Nu subestimați culoarea și textura canapelei

Pentru spațiile mici este bine să alegeți mobilier tapițat în tonuri mai deschise sau neutre. Acest lucru va mări vizual spațiul, iar camera va arăta mai confortabilă, primitoare și mai mare.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top