Diverse

Cum sa intretii mobila de living

Livingul este spatiul in care te intalnesti cu toti membrii familiei, in care te relaxezi si lasi in urma grijile de la munca, de aceea este important ca acest spatiu sa fie total adaptat nevoilor tale.

Acesta trebuie sa fie un loc care sa iti asigure tot confortul, un loc in care sa gasesti o atmosfera placuta si imbietoare. Toate aceste aspecte, enumerate mai sus, depind in mare masura de  modul in care ti-ai aranjat camera de zi.

Confortul si starea de bine sunt determinate de prezenta lucrurilor de calitate si durabile, iar astfel de lucruri ar trebui sa se regaseasca si in livingul tau.

Piesele de mobilier din camera de zi au un rol important in decorul livingului, de aceea ar trebui sa fie prioritar pentru tine modul in care le intretii, pentru a arata cat mai bine, dar in acelasi timp si pentru a le prelungi durata de viata.

Mobila living este piesa centrala din cadrul camerei de zi, asupra ei sunt atintite toate privirile vizitatorilor, ea conferind o nota distincta livingului, de aceea ar fi bine sa stii ce influenteaza in mod direct pastrarea ei in conditii bune pentru cat mai mult timp.

Stiai ca expunerea la soare a mobilierului de living  provoaca decolorarea acesteia? Asa ca ai grija sa plasezi mobila cat mai departe de razele soarelui, sau acopera corespunzator ferestrele daca exista sanse ca soarele sa fie in directia mobilei. De exemplu, efectul negativ pe care il are soarele asupra mobilierului de culoare alba este ingalbenirea acestuia.

Un pas important pentru intretinerea mobilei ar fi sa o cureti  de praf periodic si corect. Cand stergi praful este normal sa incepi cu rafturile de sus, apoi sa muti toate obiectele de pe rafturi pentru a le sterge corespunzator.

Pentru acest procedeu foloseste o carpa moale din microfibra si sterge praful cu ea prin miscari fine si circulare. Poti umezi carpa, daca doresti, pentru a spori capacitatea de absorbtie a prafului.

Daca doresti poti folosi chiar o carpa umezita intr-un amestec de apa calduta cu putin detergent de vase, dar ai grija sa nu lasi prea mult timp umeda suprafata mobilei si utilizeaza apoi o carpa curata si uscata pentru a indeparta urmele de umezeala. Este recomandat sa speli  destul de des carpele utilizate, pentru ca aduna praf si il poti imprastia pe mobila la urmatoarea lor utilizare.

Se poate folosi si un polish o data la sase luni, folosind tot o carpa moale si efectuand miscari circulare. Dar evita sa pulverizezi direct pe mobila, deoarece se poate impastia praful si se va incarca mobila living cu solutia respectiva. Cel mai bine ar fi sa aplici solutia direct pe carpa si apoi sa incepi sa stergi mobila.

Se recomanda a se folosi cat mai rar solutiile de sters mobila care contin ceara, deoarece utilizarea lor frecventa poate duce la acumularea unui strat de ceara pe suprafata mobilei, iar pe acest strat ar putea de fapt sa se stranga murdaria si alte substante adunate din aer. De asemenea, unele solutii cu ceara contin in compozitia lor substante care pot afecta suprafata lemnului, in cazul in care nu sunt folosite corespunzator.

Suprafetele din sticla ale mobilierului le poti curata cu o solutie facuta din apa si putin amoniac, apoi sterge cu o carpa uscata pentru  a  capata stralucire.

Pentru o buna intretinere a mobilei de living evitati expunerea acesteia la temperaturi extreme, prea cald sau prea rece, plasand-o la  o distanta corespunzatoare fata de calorifer sau aparatul de aer conditionat.

De asemenea, este bine sa ai in vedere sa nu amplasezi pe suprafata mobilei obiecte fierbinti sau reci, pentru ca acest lucru provoaca patarea acesteia si schimbarea texturii materialului. Protejeaza mobilierul prin utilizarea unui suport pentru obiectele fierbinti, in loc sa pui obiectele direct pe mobila.

Este recomandat sa nu pui pe mobila de living obiecte din plastic sau cauciuc, deoarece acestea pot contine materiale plastice care pot zgaria mobila. In plus, evita sa asezi pe mobila obiecte ascutite, o zgarietura nu arata bine deloc si poate strica tot aspectul mobilierului. Este bine de stiut ca ar trebui sa modifici frecvent pozitia elementelor de decor din cadrul pieselor de mobilier, deoarece daca le  lasi mereu in acelasi loc,  suprafetele  mobilierului se pot decolora in timp.

Daca vei tine cont de sfaturile de mai sus, mobila de living va straluci si va arata ca noua pentru mult timp, vei scapa astfel de grija de a inlocui mobila la intervale scurte de timp, reusind sa pui deoparte cateva economii, care iti vor permite sa faci ceva util pentru tine, cum ar fi sa pleci intr-o vacanta cu cei dragi sau sa iti achizitionezi ceva ce iti doreai de mult timp. Intretinerea corespunzatoare a mobilei de living este reteta de care ai nevoie pentru a te bucura de mobila perfecta pentru cat mai mult timp. O poti personaliza cu orice accesorii doresti, atat timp cat starea ei este impecabila dupa ani de utilizare, tot ea va ramane elementul de impact al livingului.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top