Stiri

Cum sa iti alegi mobila de dormitor

Alegerea mobilei pentru dormitor este un proces destul de complicat si spunem asta pentru ca somnul este extrem de important. Momentele de liniste si de odihna sunt extrem de importante mia ales atunci cand petreceti multe ori la locul de munca.

Daca sunt persoane carora nu le pasa prea mult si pentru acestia important este sa existe doar un pat, un covor si un televizor, ei bine multi aleg si un decor ce sa le ofere linistea necesara. Trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte, in special stilul si calitatea, astfel incat mobila de dormitor sa reziste mai multi ani. Asta in caz ca nu iti permite bugetul sa iti schimbi mobila anual.

Mobila dormitor – Cum sa alegi mobila de dormitor

Iata cateva aspecte la care sa te gandesti inainte sa cumperi mobila dormitor:

Esti un pasionat al clasicului? Vrei ca piesele de mobila sa para solide, grele? Atunci alege mobila din lemn, care va rezista mai mult si care va avea si finisaje mai bune. Evita mobila din PFL sau cea cu profile de aluminiu pentru ca arata ieftin si nici nu sunt de durata. Inainte de a cumpara orice piesa de mobilier, incearc-o, astfel incat sa iti dai seama daca te simti confortabil. Oricat ar fi de frumos patul, daca nu te odihnesti bine in el, vei da banii degeaba. Si cand iei in calcul un pat, trebuie sa te gandesti si la saltea, o saltea buna costa destul de mult.

Ar trebui intai sa te gandesti la cel stil de mobila dormitor ti-ar placea: poate ceva clasic, poate ceva sic sau modern dar aici depinde mult si de cate camere ai. Daca locuiesti intr-un apartament cu o camera si iti mai vin si prieteni in vizita, deja situatia se complica. Ai grija, insa! Poate ca acum ti se va parea perfect un anumit model, dar esti sigur ca il vei iubi si anul viitor, si peste 5 ani? Asta nu inseamna ca ar trebui sa alegi un model fara stil. Trebuie sa mai tii cont si de faptul ca aici te vei odihni, aici vei face dragoste, aici te vei relaxa. Raspunde acestor cerinte stilul dormitorului ales?

Atunci cand alegi mobila de dormitor ar trebui sa stii exact masuratorile camerei. Altfel te poti trezi ca frumoasa ta mobila nu incape in dormitorul tau mic sau daca incape va crea senzatia de aglomeratie si sufocare. In piata sunt disponibile suficiente modele de mobila de dormitor si pentru camerele mari, dar si pentru camerele de mici dimensiuni. Asta legat de ce spuneam mai sus cu numarul de camere din locuinta.

Intr-o casa de mici dimensiuni ti se va parea tot timpul ca nu mai ai loc. De aceea este foarte important ca mobila de dormitor sa aiba spatii de depozitare foarte bine gandite, astfel incat sa fie eficiente si sa nu ocupe mult loc. Dar dincolo de asta, aceste spatii de depozitare sa fie integrate intr-un mod finut in care aproape nici sa nu se poata observa asa usor.

Mobila dormitor poate fi foarte scumpa. Daca nu ai un buget prea mare, poti cumpara piesele pe bucati! In plus, magazinele pot oferi planuri de achizitionare in rate care, daca iti sunt usor de suportat, te pot scapa de compromisul alegerii unei piese mai ieftine, dar care nu este in totalitate pe placul tau. Mai poti urmari, de asemenea, sezonul de reduceri si sa cumperi ce-ti place la un pret mult mai mic decat cel initial si in Romania chiar sunt multe perioade de reduceri.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top