Diverse

Cum sa iti renovezi terasa

Amenajarea terasei este una din cele mai placute activitati, pe care le poti face la tine acasa. Terasa este un fel de prelungire deschisa a casei, protejata de un acoperis, ce imparte cu partea interioara a casei o anumita parte din structura. In aceasta prelungire iti poti amenaja un spatiu confortabil, in care sa iti savurezi cafeaua, in timp ce citesti o carte sau un ziar.

Este important sa stiti faptul ca terasa trebuie sa reflecte stilul casei, dar si gusturile si preferintele cromatice personale, precum si sezonul care ii da tematica (adica puteti sa schimbati elementele de decor in functie de sarbatori sau anotimpuri). Toamna, de exemplu, puteti decora terasa cu elemente naturale, cum ar fi: dovleci, crizanteme, crengute uscate si asa mai departe. Iarna puteti transforma atmosfera intr-una de poveste, cu coronite de brad, globuri sau instalatii luminoase.

De regula, o terasa este construit,a in principiu, din lemn, deoarece este un material mult mai placut vizual, ce are un aer care te duce cu gandul la ‘’acasa’’. Elementele de decor cel mai des intalnite pe o terasa sunt: un set de mobilier de exterior (canapea, fotolii si masuta pentru cafea), la care se alatura paturi si perne moi, care sa va faca sederea mai confortabila.

Pentru a adauga un plus de culoare acestui spatiu, majoritatea oamenilor aleg sa il decoreze cu ghivece cu flori. Cele mai apreciate plante de ghiveci sunt azaleele, deoarece acestea vin intr-o gama foarte larga de culori. Cand vine vorba de capitolul ‘’ingrijire azalee’’, multa lume crede ca este o procedura grea, cand in realitate azaleele au cerinte minime, pe care daca le respectati o sa va bucurati de frumusetea lor pentru o perioada foarte lunga de timp.

Azaleele vara trebuie depozitate intr-un loc calduros, dar semiumbrit, la temperaturi de maxim 25 de grade Celsius, iar in timpul iernii este necesar ca aceasta sa fie tinuta la lumina, iar temperatura nu trebuie sa coboare sub -15 grade Celsius.

Daca vrei sa nu te plictisesti niciodata de aspectul terasei tale, atunci alege sa ii schimbi decorul, ori de cate ori simti nevoia, aplicand si cateva sfaturi dintre cele mentionate mai sus. Puteti opta pentru elemente de decor naturale, care sa predomine tabloul vizual, caci sunt mult mai usor de procurat si nu este deloc o activitate obositoare.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top