rent a car iasi iasi
Diverse

Tot ce trebuie sa stii despre o centrala termica

Centrala termica a devenit atat de comuna incat o putem regasi in casele  romanilor, din ce in ce mai des. Aceasta este una dintre cele mai bune inventii ale secolului 21, iar investitia nu este deloc mare.

Ce este centrala termica?

Este un dispozitiv indispensabil prin care poti obtine caldura, la orice ora, fara sa depindzi de serviciile orasului pentru incalzire. Centrala termica poate fi pe gaze, prin aprindere electrica, sau doar electrica. Ambele sunt la fel de avantajoase, insa ceantrala electrica a fost inventata pentru cei care nu dispun de gaze pe strada sau in orasul in care locuiesc.

Unde se amplaseaza centrala termica?

De regula, centrala se amplaseaza in bucatarie sau intr-o camera speciala pentru a nu fi lovita sau expusa altor riscuri. De obicei, este bine sa amplasati centrala intr-o incapere unde puteti sa faceti racordul la apa, deoarece aceasta va incalzi apa, ca apoi sa o distribuie prin caloriferele casei sau la robinet. Exista posibilitatea de a avea centrala electrica si boiler, pentru a facilita folosirea acestor comoditati.

Cauze pentru defectiuni centrale termice.

Una dintre cele mai comune cauze pentru defectarea unei centrale electrice, este aceea ca utilizatorul nu acorda suficienta atentie pentru a  aerisi centrala sau pentru a alimenta rezervorul cu apa. De asemenea, daca este vorba de o centrala pe gaze, atunci trebuie sa fim cu atat mai  vigilenti, deoarece se poate transforma intr-o bomba, daca este lasata nesupravegheata.

O alta cauza, foarte comuna, in special la romani, este ca majoritatea apeleaza la un presupus tehnician, “priceput” la toate, care va instala centrala fara sa detina cunostinte asupra unui brand de centrale sau a notiunilor de securitate. Cauza cea mai frecventa pentru defectarea centralelor termice este lipsa reviziilor periodice din partea unui tehnician autorizat, care sa analizeze circuitele si modul de functionare al centralei.

Pentru a benefica cat mai mult de centrala de acasa, recomand site-ul piesecentrale.com!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top