Stiri

Cum să îți ții locuința și pe cei dragi în siguranță: metode eficiente de securitate

Atunci când vine vorba de siguranța casei tale și a familiei, este necesar să îți iei toate măsurile de prevenire și de securitate. Deci, ca să te asiguri că vei fi despăgubit în cazul în care apar anumite pagube provocate de evenimente neprevăzute, apelează la cele mai eficiente metode. Iată mai jos câteva sfaturi utile pe care să le iei în considerare. 

Începe cu instalarea unui sistem de securitate performant 

Primul pas pe care îl poți face ca să îți ții casa în siguranță este să îți instalezi un sistem de securitate performant. Mai precis, indiferent că locuiești la casă sau la bloc, ușa de la intrare trebuie să fie impenetrabilă în cazul în care hoții vor încerca să o forțeze, așa că alege un model metalic ranforsat. O să ai nevoie și de un sistem de alarmă și unul antiefracție, mai ales dacă stai la curte. 

Optează pentru un videointerfon ca să știi cu exactitate pe cine primești pe proprietatea ta. De asemenea, ca o măsură suplimentară de protecție, montează-ți și câteva camere de supraveghere, cu precădere la exterior. Iar dacă ai bunuri de valoare în căminul tău, precum ceasuri de lux, bijuterii, obiecte de artă, sume mari de bani sau alte astfel de lucruri, depozitează-le într-un seif.  Tot aici, poți să păstrezi și actele în original sau documentele importante, ca să te asiguri că nu vor fi sustrase de hoți sau distruse de calamități. 

Paza bună trece primejdia rea 

Se spune că mai bine previi decât să tratezi. În același mod, mai bine îți iei măsuri de precauție, ca să fii despăgubit în cazul în care apar anumite pagube cauzate de evenimente neprevăzute. De exemplu, dacă ai de gând să pleci în vacanță într-o țară străină, pe lângă bagajele aferente și documentele pe care trebuie să le ai la tine, nu uita să ai cu tine asigurari de calatorie, pentru că nu poți să știi ce situații neplăcute pot apărea pe parcursul călătoriei, cum ar fi pierderea sau furtul bagajului, a documentelor sau apariția unei urgențe medicale. 

De asemenea, când vine vorba de siguranța casei și a familiei tale, interesează-te cu atenție cu privire la acte necesare asigurare locuinta, adică, pe lângă asigurarea obligatorie PAD, mai adaugă și una facultativă, astfel încât să fii acoperit pe mai multe planuri. Oricând se poate produce o alunecare de teren, un incendiu sau să apară o inundație. Deci, e bine să fii pregătit. În plus, montează-ți și detectoare cu senzori pentru fum, gaz sau inundație. 

Pe de altă parte, nu uita să îți asiguri și mașina personală, adică pe lângă polița RCA, poți apela și la cea facultativă CASCO. 

Deciziile care îți păstrează bunurile în siguranță

Pe lângă măsurile de mai sus, ca să îți păstrezi casa și bunurile de valoare în siguranță este la fel de important să păstrezi discreția și să nu dezvălui detalii compromițătoare de care ar putea profita hoții. De exemplu, să anunți pe rețelele de socializare când pleci în vacanță, pentru ce perioadă sau să îți etalezi obiectele valoroase.

De asemenea, nu posta poze în care să apară strada pe care stai, ori casa unde locuiești, cu mașina, bijuterii sau bani. Iar dacă ești plecat de la domiciliu pentru o lungă perioadă de timp, poți ruga un vecin sau o persoană în care ai foarte mare încredere să mai treacă din când în când ca să se asigure că totul este în regulă. În plus, dacă stai la casă, nu ți-ar strica să ai prin preajmă un câine de pază. 

Deci, ca să ai parte de siguranță, este necesar să îți iei aceste măsuri de securitate. Astfel, vei dormi mai liniștit, iar în cazul în care vor apărea pagube, vei fi despăgubit. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top