Stiri

La ce trebuie să fii atent când mașina nu mai dă același randament și ce măsuri să iei

În cazul în care mașina ta nu mai dă același randament și apar tot felul de defecțiuni sau componentele nu mai funcționează la parametri optimi, e timpul să intervii până nu este prea târziu, deci să eviți pagubele ce pot fi prevenite. Așa că, în funcție de bugetul și de planurile tale cu privire la autoturism, ia măsurile care se impun, ca să poți să conduci liniștit, fără să te lase vehiculul la greu. Iată câteva sfaturi și opțiuni la care poți apela. 

Orientează-te către alt model 

Dacă nu mai ești mulțumit de randamentul pe care îl dă mașina ta, atunci trebuie să te adaptezi contextului și să cauți cea mai bună soluție pentru tine. De exemplu, ai putea să iei în considerare să îți achiziționezi alt model. Acum, ține cont și de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Fiindcă ai mai multe soluții: ai putea să îți vinzi autoturismul actual și să achiziționezi unul mai ieftin, dar care să fie fiabil. Pe de altă parte, dacă nu poți obține suficienți bani în urma acestei tranzacții, e timpul să faci economii. Poate că ar fi indicat să îți iei un al doilea job sau să cauți alte surse de venit, astfel încât să strângi suma respectivă. 

Apelează la reparațiile necesare

Uneori, mașina ta nu mai dă același randament din cauza uzurii apărute în timp sau a unor defecțiuni de care nu ai habar. Pentru a le depista, poți merge la un service specializat, pentru o diagnoză auto. Drept urmare, ai putea să înlocuiești componentele uzate cu piese auto care să asigure un randament sporit, deci automobilul tău să circule în parametri optimi. De asemenea, mulți șoferi neglijează un alt aspect important, când vine vorba de buna funcționare a mașinii, mai precis, de problemele ce apar la tabloul de sigurante auto. Mai ales dacă luminile sau geamurile electrice funcționează cu dificultate, e timpul să verifici siguranțele auto. 

Folosește carburant premium și ulei de calitate

Dacă vrei să prelungești durata de viață a motorului și să îl protejezi pe termen lung de anumite depuneri, alimentează cu un carburant premium și folosește un ulei de calitate. Astfel, mai ales dacă faci plinul cu un combustibil de calitate superioară, previi anumite defecțiuni ce pot apărea în timp, protejezi sistemul de injecții, iar motorul autoturismului se va curăța într-un mod eficient. Drept urmare, mașina ta va da un randament sporit pe carosabil. 

Înlocuirea filtrelor de aer

O altă măsură pe care este indicat să o iei este cea a înlocuirii filtrelor de aer. Pentru că, după ce ai adunat mii sau zeci de mii de kilometri pe șosele, ai rulat pe tot felul de drumuri, iar condițiile meteo nu au fost întotdeauna favorabile, e posibil ca mizeria și praful să se fi depus în filtrele de aer. Depunerile respective sunt motivul pentru care motorul nu mai primește suficient aer, deci se înfundă. De aceea, pe țeava de eșapament ar putea să iasă un fum negru și gros. Drept urmare, ca să scapi de astfel de impedimente, schimbă filtrele de aer cel puțin o dată pe an, ca să nu ai parte de surprize neplăcute. 

Așadar, dacă îți dorești ca mașina ta să dea un randament sporit, mai întâi este necesar să afli toate detaliile care cauzează astfel de probleme. Drept urmare, trebuie să mergi la un service auto specializat, astfel încât să primești sfaturi și soluții din partea mecanicilor. Apoi, vezi care sunt schimbările și ajustările care trebuie făcute și stabilește-ți un buget pentru reparații. Iar dacă nu ai suficiente resurse financiare, poți apela, pentru o perioadă, la mijloacele de transport în comun, până te pui pe picioare. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top