tractoare iasi
Diverse

Cum sa ne mentinem sanatatea orala

Cum sa ne mentinem sanatatea orala

Sanatatea orala este foarte importanta, deoarece s-a demonstrat faptul ca o igiena precara a dintilor poate sa duca, in timp la probleme mult mai grave (infectii in corp, probleme cu inima, probleme articulare, dureri sau arsuri la stomac si asa mai departe).

Nu este greu sa ne mentinem dintii si gingiile sanatoase. Medicii dentist si medicii stomatologi ne ofera cele mai bune sfaturi si cele mai bune metode de curatare a dintilor. In plus, ne recomanda si produse profesionale de curatare, de la pasta de dinti, pana la apa de gura, ata dentara si asa mai departe.

Consultul periodic este imperios necesar, deoarece cariile pot sa isi faca oricand aparitia. Putem, insa, sa vizitam dentistul / stomatologul si in urmatoarele situatii: sangerari gingivale, ingalberinea dintilor, miros neplacut al respiratiei, dureri.

Cand vine vorba de dantura, conteaza mult si aspectul acestora, caci o dantura frumoasa este premergatoare zambetelor care intorc priviri. Este de inteles de ce unele persoane aleg sa apeleze la albirea dintilor, caci rolul estetic are si el un cuvant greu de spus in societatea in care traim.

Albirea dintilor este cunoscuta ca fiind cea mai cunoscuta modalitate de a indeparta decolorarile dentare sau petele inestetice care apar ca urmare a consumului unor produse precum vinul rosu sau cafeaua.

Exista si metode mai naturale de ingrijire a sanatatii orale. Un astfel de exemplu este consumul de ceaiuri preparate in casa, dar nu orice ceaiuri, caci unele au efecte contrare (pateaza dintii). Cele mai recomandate ceaiuri sunt: ceaiul de musetel, ceaiul de menta si ceaiul de macese.

Despre cel din urma se spune ca ar contine o cantitate mare de vitamina C. Dar mai multe informatii despre beneficii ceai de macese puteti citi pe un site de sanatate sau pe un site de tratamente naturiste, de tip plafar (atentie, ceaiul de macese trebuie consumat in cantitati moderate).

Sper ca v-am convins ca igiena orala este foarte importanta si trebuie sa ii acordam atentie zilnic, chiar si pentru cateva minute. Acele minute pot face mari diferente. Sanatatea nu este ceva de glumit – acest subiect trebuie tratat cu foarte mare interes, deoarece fara sanatate omul nu are nimic.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top