Stiri

Cum să te distrezi vara aceasta evitând aglomerația?

Probabil ai tot auzit recent că vara aceasta este una atipică. Din cauza pandemiei de coronavirus există o serie de restricții în ceea ce privește anumite activități specifice sezonului estival. Dacă până acum erai obișnuită să dai fuga la mare în fiecare weekend, poate ar trebui să iei în considerare să amâni această distracție, având în vedere că plajele sunt din ce în ce mai aglomerate. În schimb, poți căuta alternative de petrecere a timpului liber chiar la tine în oraș sau în apropiere.

Iată cum te poți distra vara aceasta dacă ești din Iași și vrei să eviți aglomerația

  •  Fă o drumeție!

Indiferent că ești sau nu o fire sportivă, este aproape imposibil să nu îți placă să petreci o zi în natură, departe de agitația orașului și de sarcinile profesionale sau casnice care nu mai contenesc. Pregătește o gustare, alege haine comode și încălțări adecvate și ești gata de drum! Dacă nu obișnuiești să faci astfel de activități și nu ai în dulap o pereche potrivită de pantofi sport, poți comanda adidași pentru damă online. Asigură-te că au o talpă flexibilă și suficient de groasă încât să nu simți toate pietrele și denivelările atunci când mergi.

Dacă ești într-adevăr curajoasă, adună-ți familia sau prietenii apropiați și petreceți o noapte cu cortul în pădure. Vei avea de împachetat mai multe lucruri și vor fi mai greu de cărat, însă atmosfera unei nopți de vară în jurul focului merită orice efort. La fel și grătarul delicios pe care îl veți face.

 

  • Vizitează Grădina Botanică!

 

Te-ai gândit până acum că ai putea fi turist la tine în oraș? Dacă deja ai vizitat Bojdeuca și Palatul Culturii, Grădina Botanică este o alegere excelentă! Aceasta este cea mai mare din țară și cuprinde sute de specii de plante atât în sere, cât și în exterior. Dacă ești mămică, o aventură în lumea florilor de vară alături de micuțul tău va reprezenta o distracție pe cinste pentru o zi de weekend! Această activitate se poate transforma cu ușurință și într-una romantică – ia cu tine o pătură și un coș de picnic și poți organiza, astfel, un brunch de neuitat alături de partenerul tău.

 

  • Citește!

 

Nimic nu se compară cu o carte bună la umbra unui tei bătrân în Copou! Găsește o locație care să te inspire și să te relaxeze, fie că este vechiul parc prin care se plimba Eminescu, fie că preferi o atmosferă mai urbană și alegi grădina Palas. Ia cu tine apă, o gustare și  romanul preferat sau orice altă operă îți dorești de mult timp să răsfoiești și bucură-te de o după-amiază de poveste!

Chiar dacă marea e preferata ta, dacă vrei să rămâi în siguranță și să îi protejezi și pe cei dragi, ar fi bine să iei în calcul alte activități pentru concediul de anul acesta și pentru weekend-urile libere. Deși nu este interzis să mergi, pe litoral măsurile de protecție sunt foarte greu de respectat din cauza aglomerației. Așadar, fii creativă, descoperă noi lucruri de făcut și profită de o vară inedită!

Sursa foto – Shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top