Diverse

Cum să-ți organizezi eficient biroul când lucrezi de acasă

În această perioadă, când pandemia de coronavirus nu dă semne de regres, majoritatea angajaților au fost nevoiți să schimbe biroul de la serviciu cu cel de acasă. Din păcate, spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul tocmai generos, de aceea ai nevoie să exploatezi la maxim fiecare centimetru. Nu-ți face griji, suntem aici pentru tine, pentru a te ajuta să îți organizezi cât mai eficient biroul atunci când lucrezi de acasă!

Fiecare lucru la locul lui

Pentru că ești conștient de dimensiunile reduse ale spațiului, este nevoie să renunți la tot ce nu este neapărat necesar, iar fiecare lucru să aibă locul lui, pe care să nu îl schimbi de fiecare dată când umbli cu el. Apoi, fă curățenie în documente: vezi care îți mai sunt încă necesare și care sunt numai bune de aruncat. Pe cele importante grupează-le cu ajutorul unor produse organizare si arhivare, și iată cum deja ai eliberat mult din spațiu.

Toate îți sunt de folos?!

De regulă, în activitatea noastră profesională suntem înconjurați de multe articole pentru birou, și nu este nimic rău în aceasta. Dar oare toate ne sunt cu adevărat necesare? Gândește-te bine pe care dintre ele le folosești frecvent, și pe acestea păstrează-le la îndemână. Restul nu fac decât să îți ocupe inutil un spațiu și așa limitat!

Ce obiecte îți sunt necesare

Pentru a-ți fi mai ușor, îți spunem că de regulă ai nevoie de articole din hartie, instrumente de scris, bibliorafturi, suport pentru instrumente de scris, tăviță pentru documentele importante, o agendă și… cam atât. Evident, fiecare job de acasă are caracteristicile lui și este posibil ca lista ta să fie mult mai elaborată, dar cu puțină organizare vei reuși să ai parte de acel birou curat, fără accesorii inutile.

Profită de sertare

Pentru a avea un birou liber, care să nu fie chiar atât de tentant pentru mânuțele curioase ale juniorului familiei, profită de sertare pentru a adăposti în ele tot ce consideri necesar. De asemenea, pentru că lucrezi de acasă, nu mai ai nevoie de acele mici elemente de décor care să te facă să te simți mai aproape de cei dragi. Așa că ghiveciul cu planta, rama foto, un desen făcut de cel mic, pur și simplu nu mai trebuie îngrămădite pe birou.

Curățenie pe și sub birou

Nu uita că este nevoie în continuare să îți dezinfectezi spațiul de lucru, iar sub birou trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, și un coș de gunoi unde poți arunca rapid hârtiile de care nu mai ai nevoie. Ar fi de preferat ca ordinea să fie cuvântul de bază când vine vorba despre organizarea eficientă a biroului de acasă, și nu uita că ai nevoie și de aer curat.

Cum ți se pare? Greu sau ușor? Indiferent care este răspunsul tău, pentru ca activitatea ta acasă să fie cel puțin la fel de eficientă ca și cea de la birou ai nevoie de organizare și, de ce nu, respectarea unor reguli. Nu-ți face griji, vei reuși!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top