Stiri

Cum se obțin trandafirii criogenati? Specialiștii Maison d’Or îți dezvăluie toate secretele

Trandafirii criogenati sunt flori nemuritoare minunate, dorite de toate femeile. Fiecare își dorește să păstreze obiectele frumoase cât mai mult timp posibil. Același lucru se întâmplă și cu florile: atunci când primești un buchet de flori din partea unui om drag, îți dorești să le menții proaspete și intacte o perioadă cât mai lungă de timp.

Acest lucru a fost observant de specialiștii din industria florală și au venit cu o metodă care face ca aspectul proaspăt și plăcut al florilor să dureze ani întregi. În ultima perioada, cea mai inovatoare metodă prin care florile sunt menținute este metoda criogenarii. Unele dintre cele mai căutate aranjamente sunt cele formate din trandafiri criogenati.

Cum se obțin trandafirii criogenati?

Trandafirii criogenati sau nemuritori sunt trandafiri naturali care trec printr-o metodă de conservare, numită liofiliza sau criogenare. Aceasta presupune extragerea apei, desfacerea petalelor de pe trandafiri și înghețarea lor la temperature curpintre între -70 și -80 de grade Celsius. După ce au fost înghețate petalele, se videază, iar gheața se transformă în vapori, iar apoi, în circa 3 săptămâni se dezgheață ușor. Petalele trandafirilor se asamblează din nou, manual, și astfel rezultă un trandafir deosebit, cu un termen garantat de viață de până la 25 de ani.

Povestea trandafirilor criogenati a fost inspirată din filmul animat ” Frumoasa și Besttia, unde Belle, descoperă în castelul fermecat al Bestiei, un trandafir deosebit, care nu se ofilește niciodată și care este protejat de un clopot de sticlă.

Cum se ingrijesc trandafirii criogenati?

Cu toate că mai sunt numiți și trandafiri nemuritori,  deoarece își mențin frumusețea o perioadă mai lungă de timp, este nevoie de câteva reguli pentru ca aceștia să se mențină la fel de frumoși ei să își păstreze o perioadă cât mai lungă frumusețea:

  • Trandafirii criogenati nu trebuie așezați sub bătaia directă a soarelui, deoarece acest aspect poate duce la pierderea intensității culorii petalelor.
  • Trandafirii trebuie păstrați sub cupola de sticlă pentru că aceasta are rolul de a proteja florare de umiditate, factor ce poate afecta aspectul trandafirului.
  • Trandafirii criogenati nu trebuie udați.
  • Trandafirii nu se țin lângă un aparat de aer condiționat
  • Nu aplica parfum peste trandafirul criogenat pentru le da miros. Deși pare un lucru tentant, nu este recomandat să faci asta. Petalele trandafirilor criogenati sunt la fel de delicate și de sensibile ca și a celor naturali. Aplicarea unor substanțe străine pe ele le va dăuna.
  • Ai grijă să nu supui trandafirul criogenat la șocuri, cum sunt scuturarea sau trantirea.
  • Un alt lucru extrem de important de care trebuie să ții cont constă în ferirea trandafirilor criogenati de praf, deoarece ei au culori aprinse, iar aspectul lor viu va dispărea. De aceea, se recomanda ca trandafirii criogenati sa vina în cupola de sticla, fiind astfel feriți de depunerea prafului. Chiar dacă se depune praful pe ei, ia o periuta fină din par natural si sterge-i cu grija.

Trandafirii au rolul de a  ne binedispune și de a transmite sentimente pentru care cuvintele sunt prea sărace. Alege trandafiri criogenati care rezista mult timp de la Maison d`Or.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/trandafiri-roz-petale-frunze-frunzi-1517358/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top