Comunicate

Cum trebuie sa te machiezi in functie de forma fetei si a ochilor?

   De-a lungul unui an, oamenii, dar femeile in special, cheltuiesc foarte multi bani pe produse cosmetice, caci isi doresc sa fie frumosi si admirati. In urma unor studii efectuate, peste 30 % dintre femei au declarat ca pentru a se machia au nevoie de aproximativ 40 de minute in timpul saptamanii si mai mult in weekend-uri. Acest lucru se intampla deoarece un machiaj profesional trebuie sa respecte anumite reguli ce necesita timp.

   Prima impresie pe care cineva o face este esentiala pentru ceilalti oameni, de aceea, atunci cand se realizeaza un machiaj, trebuie sa se tina cont de trucuri pentru a putea transforma orice defect al tenului intr-un atu si de a reusi evidentierea tuturor trasaturilor frumoase.

Cum te machiezi in functie de forma fetei?

      In functie de tipul de fata trebuie sa se tina cont de anumite reguli si trucuri oferite de profesionisti. Astfel:

  • Daca ai o fata ovala, trebuie sa stii ca esti foarte norocoasa, caci este forma ideala, si singurul lucru de care trebuie tinut cont este sa se ofere o atentie deosebita zonei T, astfel incat aceasta sa fie luminata.
  • Daca ai o fata rotunda, se pot folosi doua nuante de fond de ten, mai exact unul in nuanta pielii si unul mai inchis. Acest lucru are ca scop reconturarea fetei. Pe frunte, obraji si maxilar se va aplica un fond de ten mai inchis la culoare sau o pudra care are o nuanta mai inchisa.
  • Daca ai o forma a fetei patrata, atunci colturile fruntii si ale maxilarului sunt acoperite cat mai discret cu un fond de ten in nuanta mai inchisa decat a pielii sau o pudra de o nuanta mai inchisa.

Cum te machiezi in functie de forma ochilor?

    Specialistii in make-up acorda o atentie deosebita ochilor, caci doresc ca in urma aplicarii machiajului, privirea sa fie intensa si patrunzatoare. Femeile au forme diferite ale ochilor, de aceea este nevoie sa se identifice exact care este forma ochilor, pentru a stii care este cel mai bun mod de a te machia.

  In functie de fiecare tip si forma a ochilor, trebuie sa te machiezi si sa folosesti alte produse cosmetice, astfel:

  • Daca ai ochi migdalati, trebuie sa stii ca este forma ideala a ochilor, caci acestia pot fi machiati oricum, trebuie doar sa se tina cont de culoarea ochilor si a tinutelor purtate, pentru a putea alege nuantele potrivite de fard de pleoape.
  • Daca ai ochii adanciti in orbite, atunci este recomandat sa folosesti un fond alb in coltul intern al ochiului si in pliul care le da forma adancita. Aceast truc functioneaza deoarece atunci cand se doreste apropierea, trebuie folosite nuante deschise, iar pentru a indeparta, se folosesc nuante inchise.
  • Daca ai ochii cu extremitati orientate in jos, cel mai recomandat este machiajul ochilor in genul ’smokey- eyes’, deoarece se ofera senzatia unei alte forme a ochiului sau poate fi folosit un creion dermatograf sau un tus de ochi, insa trebuie trasata o linie ascendenta.
  • Daca ai ochii apropiati, trebuie luminata zona interna a ochilor, creandu-se in acest fel iluzia de distanta. Nu se recomanda in nici un fel nuantele inchise
  • Daca ai ochii departati, se recomanda aplicarea unor farduri de pleoape inchise in coltul intern al ochiului si trebuie evitate toate fardurile deschise la culoare sau sidefate.
Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top