Diverse

De ce este importanta matematica pentru copii

Multi copii recunosc adesea ca nu iubesc matematica. Desi acestia inca nu constientizeaza importanta acestei materii, noi ca parinti, dar si invatatorii si profesorii, ar trebui sa le explice celor mici de ce matematica este o disciplina importanta si sa ii facem sa intelega rolul ei in viitorul lor. Inca de la clasele mici, matematica este predata in cele mai diverse modalitati. Insa, abia din clasa a 2-a matematica incepe sa devina mai “serioasa”.

Deja modul de predare se schimba fata de anii precedenti, notiunile fiind redate intr-un mod mai alert. Pentru a face invatarea matematicii mult mai atractiva, pe piata din Romania sunt disponibile mai multe tipuri de matematica si explorarea mediului clasa 2.

Acestea sunt tiparite de diferite edituri, lasand posibilitatea scolii sau invatatorului sa aleaga manualul potrivit pentru studiul la clasa. Inca de acum, la librariadelfin.ro sunt disponibile manuale de matematica clasa 2, diversificate, ce pot fi achizitionate la preturi excelente. Mai mult, matematica clasa a 2 a contine si notiuni interesante legate de lumea si mediul in care traim, care vor face din acest manual o carte atractiva. Imaginile colorate si asocierile inteligente, ii vor face pe micuti sa descopere mult mai usor lumea interesanta si totusi dificila la inceput a matematicii.

Matematica are o istorie destul de interesanat, iar invatarea acestei materii nu a fost mereu un drept al tuturor copiilor. De exemplu, in anii 1920, predarea algebrei si geometriei in Statele Unite a fost considerata un „lux intelectual”. De fapt era considerata chiar „subiect inutil”.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, factorii de decizie au inceput sa pledeze pentru o matematica mai puternica, miscare care a crescut odata cu cursa spatiala din anii ’50. In secolul nostru, scolile din intreaga lume lucreaza pentru cresterea competentelor elevilor in domeniul matematicii, lucru ce va asigura o competitivitate cresuta pentru economia globala.

Matematica ii invata pe cei micic logica si ordinea. O ecuatie matematica are adesea un rezultat previzibil si trebuie urmati pasi precisi pentru a obtine acel rezultat. Disciplinele mintii, precum matematica, ii vor ajuta, atunci cand vor mai creste, in viata de zi cu zi. Companiile stiu acest lucru si copiii care vor sti cum sa aplice matematica vor avea sanse mari pentru un job foarte bun in diverse domenii.

Matematica poate fi, de asemenea, pusa in practica si perfectionata. Un exemplu de gandire critica matematica este atunci cand elevii sunt capabili sa explice cum sa rezolve o problema complexa sau sa descrie ideile din spatele unei formule sau proceduri.

Este aproape imposibil de trait fara abilitati de matematica de baza. Copiii trebuie sa invete despre bani in clasele mici, iar in clasele mai mari vor calcula procente si fractii. Oamenii trebuie sa aiba aceste abilitati pentru a putea intelege o factura, pentru a evalua daca  un produs reprezinta o afacere buna sau nu si pentrua calcula un buget.

Predarea ar trebui sa includa tehnici concepute special pentru a demonstra copiilor relevanta matematicii in viata lor de zi cu zi, in lumea din jurul lor si in viitoarea cariera. Profesorii de matematica si invatatorii trebuie sa se straduiasca sa ofere un context din lumea reala pentru a sustine informatiile si trebuie sa le spuna elevilor ratiunea din spatele conceptului pe care il predau.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top