Stiri

De ce punem plante în casă?

Iubitorii de plante cunosc frumusețea și starea de bine pe care o poate da o asemenea plantă în propria casă și nu ar schimba parfumul specific al unei plante cu niciun deodorant de cameră care se poate găsi pe piață la momentul actual. Chiar dacă majoritatea dintre noi alegem o plantă doar după modul în care acestea arată, este important să știm că multe dintre plantele pe care noi obișnuim să le punem în casă au niște efecte de-a dreptul incredibile. Din popor se spune că unele aduc noroc, altele ajută la prosperitate, cu mirosul unora nu este bine să adormim, în timp ce pe altele nu este indicat sub nicio formă să le primim în propria casă.

Modul prin care noi dorim să aducem natura în casa noastră ne poate influența stare de spirit, dar și nervozitatea. Știm cu toții că plantele din casa noastră ne purifică aerul din încăpere, dar nu știm și că acestea pot crea un scut de apărare împotriva radiațiilor provenite de la televizor sau alte gadget-uri pe care le folosim în fiecare zi. Una dintre cele mai apreciate plante pe care noi le preferăm în propriul apartament sau în propria casă este orhideea. Pe lângă mirosul de-a dreptul deosebit pe care îl emană această plantă, arată într-un mare fel și au flori care rezistă chiar și jumătate de an.

Este foarte important să îngrijim aceste plante din propria casă în mod periodic. La fel ca oricare altă viețuitoare, o plantă are nevoie de curățenie, apă și un ambient liniștit, plăcut. Nu este doar un mit faptul că unele flori nu se pot dezvolta sau nu pot înflori din cauza stării de nervozitate, stres sau gălăgie dintr-o locuință.

O altă plantă care a devenit tot mai populară în rândul iubitorilor este bonsaiul. Acest copăcel este cunoscut pentru atenția sporită de care are nevoie pentru a crește cât mai sănătos și ferit de boli, pe internet fiind foarte multe articole cu sfaturi despre îngrijirea bonsailor. Acest arbore specific din Japonia are un aspect bătrân chiar și când acesta este foarte tânăr și au nevoie de o hrănire minimală cu apă pentru a ne bucura de beneficiile lui împotriva stresului cotidian. Se spune că un astfel de arbore aduce liniștea în casă și dacă este îngrijit așa cum el are nevoie, ne poate fi alături pentru toată viața noastră.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top