Business

Design Build Fundatie pentru constructii cu fundatii sanatoase

design build fundatie

Proiectarea fundatiei este un plan de constructie pentru fundatia unei cladiri. Este o functie foarte specializata si de obicei efectuata de un inginer structural. Fundatia este baza structural de sub cladire si sustine restul constructiei. Prin urmare, Design Build Fundatie trebuie sa implice un studiu amplu al solului de sub fundatie, precum si designul si materialele utilizate pe fundatie in sine. Exista multe tipuri de fundatii pentru cladiri. Cu exceptia fundatiilor pe teren, care sunt asezate la nivelul solului, majoritatea fundatiilor pot fi instalate la o varietate de adancimi. Adancimea necesara a oricarei fundatii poate depinde de capacitate portanta a solului. 

Se tine cont de tipul solului

Aceasta determina cat de multa greutate sau forta poate suporta solul existent. De asemenea, se tine cont de tipul solului. Solurile au proprietati diferite care le pot afecta stabilitatea in ceea ce priveste sustinerea fundatiei. Adancimea inghetului este o alta caracteristica. Adancimea la care ingheata solul in cea mai rece perioada a anului, cunoscuta sub numele de adancimea inghetului sau linia de inghet, este adesea folosita pentru a determina adancimea minima pentru multe tipuri de fundatii. O panza freatica inalta poate limita adancimea fundatiei, precum si tipul de fundatie care poate fi utilizata. Inaltimea apei subterane este de obicei inclusa in Design Build Fundatie. Fara a tine cont de alti factori, adancimea minima a unei fundatii nu este de obicei mai mica de 18 inch, pentru a permite indepartarea solului vegetal si variatiile nivelului solului.

Materiale de fundatie

Fundatiile sunt de obicei construite cu blocuri de beton sau cu beton turnat. Pilonii de indesare, spre exemplu, ofera o rezistenta ridicata la compresiune si sunt mult mai rezistenti la umiditatea solului decat materialele din lemn si metal. O fundatie de zidarie se extinde de obicei deasupra solului pentru a proteja alte materiale de constructie de umiditate si alte efecte daunatoare ale contactului cu solul. Fundatiile adanci sunt de obicei realizate cu piloti de indesare. Contractorii vor folosi adesea aceste structuri pentru ca sunt potrivite si pentru soluri mai moi.

Cand vine vorba de fundatii, nu trebuie sa fie luate in considerare proiectele standard. Deoarece este practic imposibil sa-i prezici caracteristicile. Proiectul este realizat doar pentru un anumit tip de sol si nu poate fi reutilizat pentru o alta constructie cu un alt tip de sol. Aplicarea sa in alte teritorii este oarecum abstracta si este de dorit o coincidenta completa a compozitiei solului, ceea ce in realitate se intampla foarte rar.

De aceea, este de dorit sa consulti specialistii si sa soliciti Design Build Fundatie, deoarece vor face o explorare geologica, un calcul individual al fundatiei sau verificarea corectitudinii parametrilor fundatiei pentru construire. Cheltuind initial, poti economisi mai tarziu. Mai mult, cu un astfel de proiect se evita greselile.

Vezi mai multe informatii despre design build fundatie chiar aici.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top