Clinici stomatologice

Dinti ficsi si zambete largi in 24 de ore

metoda cu dinti ficsi

Implantarea dentara este o modalitate eficienta de inlocuire a dintilor lipsa sau pierduti si este o metoda de implantare a unei radacini dentare artificiale (implant) realizata dintr-un aliaj special pe baza de titan in osul maxilarului superior sau inferior. Este important de stiut ca marea calitate a implantului in sine si experienta medicului implantolog afecteaza eficacitatea rezultatului final. Tratamentul se concentreaza in intregime pe zona dintelui lipsa. Implantarea cu dinti ficsi si montarea unei coroane provizorii, se face imediat dupa extractia dintilor, conform indicatiilor medicului. Introducerea implantului in os previne atrofia (resorbtia) acestuia in zona dintelui lipsa, daca implantul este amplasat imediat dupa extractia dintelui.

Exista doua metode de implantare dentara: in doua etape (intarziata) si intr-o etapa (imediata). Optiunea in doua etape este utilizata dupa doua sau mai multe luni din ziua operatiei de extractie a dintelui. Dupa grefarea implantului, dupa 2–3 luni in maxilarul inferior si 3–4 luni in maxilarul superior, se efectueaza proteze: se pune o coroana pe radacina artificiala (implant) sau se instaleaza o punte.

Dinti ficsi instalati intr-o singura vizita

Cu metoda cu dinti ficsi, intr-o etapa, implantul este instalat imediat dupa extractia dintelui. Exista optiunea de a rezolva complet problema intr-o singura vizita. Se instaleaza implantul, se fixeaza bontul pe acesta (partea supragingivala a implantului) si se instaleaza o coroana temporara la culoarea dintilor naturali. O astfel de implantare se numeste implantare cu dinti ficsi. Daca conditiile anatomice din cavitatea bucala permit alegerea acestei metode, expertii o recomanda pacientilor ca fiind cea mai putin traumatizanta, mai confortabila din punct de vedere psihologic si permitand gingiei sa se formeze in jurul coroanei la nevoie.

Tehnica permite sa fie instalate implanturi in absenta completa a dintilor sau imediat dupa indepartarea acestora si direct imediat o proteza de punte fixa ​​in decurs de o zi. Pacientii primesc dinti ficsi chiar daca volumul osos este insuficient pentru implantologia „traditionala”. Esenta tehnicii este utilizarea implanturilor speciale, instalarea lor intr-o anumita secventa si la un anumit unghi. Aceasta tehnica permite utilizarea volumul existent al osului fara operatii suplimentare de restaurare osoasa. A doua zi dupa implantare, pacientul primeste punti fixe cu care poate mesteca alimente. Dupa cateva luni, se recomanda instalarea unor punti permanente extrem de estetice.

Pentru aceasta tehnica este suficient sa se instaleze 4 implanturi in maxilarul inferior si 6 in cel superior.

Implantarea dentara  a inlocuit protezele, in care era necesara sacrificarea dintilor vecini, slefuirea lor si acoperirea lor cu coroane, ulterior, sarcina pentru dintele lipsa era distribuita pe dintii turnati, ceea ce a dus in viitor la suprasolicitarea acestora.

Cum are loc implantarea? 

In realitate, nu este implantat intregul dinte, ci un  implant metalic, care inlocuieste radacina dintelui pierduta si sta la baza viitoarei coroane. Dupa implantare, este nevoie de ceva timp pentru ca tesutul osos sa creasca pana la implant (dureaza aproximativ 3-4 luni). Peste  implant se instaleaza o coroana, care este realizata individual. Dupa instalare, coroana arata identic cu dintii naturali, si acest efect poate fi obtinut prin materiale moderne.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top