Clinici stomatologice

Cum stii daca ai nevoie de grefa osoasa pentru un implant dentar?

fast fixed

La aproximativ 25% dintre pacienti, atunci cand efectueaza un implant dentar, stomatologii constata un deficit osos cauzat de dintele lipsa care trebuie inlocuit in incercarea de a rezolva multe probleme care pot aparea sau se agraveaza.

Implantul dentar cu obturatie osoasa este o tehnica folosita la pacientii care nu au o structura osoasa naturala in gura pentru a sustine dintii noi care vor fi plasati in timpul procedurii. Acest lucru se datoreaza faptului ca oasele gurii se uzeaza de-a lungul anilor la persoanele care si-au pierdut dintii de ceva timp. Astazi, datorita tehnicii de grefare osoasa sau de umplere osoasa, este posibila inversarea acestei situatii si crearea unei baze astfel incat implanturile fast fixed sa poata fi plasate in siguranta.

In acest articol vei afla cum functioneaza implantul dentar cu obturatie osoasa, precum si ingrijirea de care ai nevoie dupa efectuarea procedurii.

Cum stii daca este nevoie de o grefa osoasa?

In timpul unei vizite la medicul dentist, cu intentia de a realiza un implant, profesionistul trebuie sa solicite analize pentru verificarea capacitatii osoase a pacientului. Prin urmare, se vor solicita radiografii, tomografie, risc chirurgical si fotografie dentara.

Este important de retinut ca pierderea osoasa nu mai reprezinta un obstacol in calea implantarii dentare si ca este foarte frecventa. Aceasta pierdere osoasa poate avea urmatoarele cauze:

  • Imbatranire: cand osul se uzeaza de-a lungul anilor;
  • Boala parodontala: cand pacientul lasa probleme precum gingivita sa se dezvolte in parodontita, o infectie grava care afecteaza structura osoasa;
  • Osteoporoza: atunci cand pierderea de masa osoasa se extinde si la structura bucala.

Cum se face un implant dentar cu obturatie osoasa?

Procedura functioneaza astfel: profesionistul va lua o bucata de os dintr-o alta parte a corpului pacientului, care poate proveni adesea din gura insasi, dar si din regiunea pelvisului sau a capului. Apoi acest os este reimplantat in gura. O alta optiune este utilizarea materialelor sintetice, astfel incat aceasta structura sa poata fi asamblata.

Grefa osoasa este primul pas al implantului si are nevoie de timp pentru a se vindeca, care variaza de la persoana la persoana. In medie, este nevoie de 4 pana la 6 luni pentru ca medicul dentist sa evalueze daca structura este potrivita pentru a primi implanturile.

Cum functioneaza un implant dentar cu umplere osoasa?

In trecut, cand pacientul nu avea oase suficient de puternice pentru a realiza implantul dentar, procedura s-a dovedit a fi imposibila si a fost necesar sa se opteze pentru alternative mai putin confortabile, precum protezele dentare, care au ajuns sa aduca rezultate nefiresti. Si, din moment ce sunt mobile, nu iti ofera atat de multa siguranta.

Pentru ca implanturile dentare sunt fixate in os, senzatia este aceeasi cu a avea dintii naturali, fara teama ca proteza sa se miste sau sa iasa din gura.

Poti citi mai multe pe site-ul nostru.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top