Sanatate

Dinți ficși – Un avantaj pentru tine

dinți ficși de la Dental Privilege

De-a lungul anilor, conceptul Fast & Fixed (dinți ficși) și-a dovedit valoarea ca metodă alternativă de restabilire a funcțiilor dentiției la pacienții cu atrofie verticală severă a proceselor alveolare ale maxilarelor superioare și inferioare, cauzate de patologia parodontală. Din ce în ce mai mulți pacienți abandonează utilizarea structurilor detașabile implantate și, în aceste cazuri, se pune întrebarea în fața implantologilor ce terapii alternative pot oferi. Deoarece în caz de atrofie severă a procesului alveolar, utilizarea tehnicii de implantare clasică cu fabricarea ulterioară a punților este imposibilă, se sugerează metoda de implant dentar cu dinți ficși.
Un avantaj suplimentar al acestei tehnici este posibilitatea implantării într-o etapă și crearea unei sarcini funcționale imediate pe implanturi, sub forma unei structuri de punte temporare. Aceasta economisește timp atât pentru medic, cât și pentru pacient, reduce numărul intervențiilor chirurgicale și, în consecință, costul tratamentului. Toate cele de mai sus, fac tehnica atractivă și accesibilă pacienților. În publicațiile lumii din ultimii 10 ani, există suficiente dovezi că implanturile înclinate sunt cea mai reușită soluție pentru pacienții cu atrofie osoasă.

Fast Fixed cea mai reușită soluție

Osteointegrarea cu succes cu o combinație de implanturi axiale și oblice, este de 93,7%. Un interes deosebit sunt studiile care examinează starea implanturilor imediat încărcate și oblice, pe o perioadă lungă de timp. În publicațiile lumii din ultimii 10 ani, există suficiente dovezi că implanturile Fast & Fixed sunt cea mai reușită soluție pentru pacienții cu atrofie osoasă. Rata de respingere a implantului a fost de 2,9%. Nu s-a găsit nicio diferență semnificativă în osteointegrare între implantarea cu dinți ficși de la Dental Privilege ​​versus cea clasică, combinată cu încărcarea întârziată.
Decizia de a utiliza metoda standard de tratament a implantului, depinde aproape în totalitate de starea procesului alveolar și nu numai de cantitate, ci și de calitatea țesutului osos, care este de o mare importanță.

Dinți ficși – succesul metodei

Unul dintre principalele criterii pentru succesul metodei Fast & Fixed este o bună stabilitate primară a implantului și o distribuție uniformă a sarcinii masticatorii pe structura temporară. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că astfel de operații necesită o experiență suficientă a medicului, o planificare atentă și excluderea riscurilor suplimentare care pot duce la respingerea implantului. Etapele de planificare includ evaluarea datelor clinice și radiologice. În clinica dentară Dental Privilege, se folosesc imagini tridimensionale cu raze X, ceea ce le permite să determine cel mai precis starea țesutului osos și poziția implanturilor viitoare. În plus, poate fi utilizat programul coDiagnostiX.

Fast & Fixed este o metodă care reprezintă o nouă direcție în tratamentul pacienților cu atrofie a crestei alveolare. Această metodă permite ca funcția de mestecat să fie restabilită, folosind structuri nedemontabile în 24 de ore de la momentul intervenției chirurgicale. Absența proceselor inflamatorii acute în cavitatea bucală și calitatea satisfăcătoare a țesutului osos, vor determina evoluția perioadei postoperatorii fără complicații.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top