casti de copiat
Blog

Engleza pentru copii

Toti expertii sunt de acord ca varsta ideala pentru a invata o limba straina este copilaria. Cu cat copilul este mai mic, cu atat notiunile esentiale ale unei limbi straine se vor inradacina mai usor si mai repede in vocabularul acestuia. Creierul copilului mic este ca un buret. Acesta absoarbe, cu o viteza fantastica, absolut orice informatie primita. Mai mult, daca doriti ca cel mic sa invete foarte bine o limba straina, trebuie sa stiti ca metoda este aceea de a fi predata prin joaca. Este modul in care copiii percep cel mai usor o informatie noua.

Un avantaj pe care il are invatarea unei limbi straine, inca din copilarie, este dezvoltarea excelenta a memoriei. Este stiintific demonstrat faptul ca centrii de limbaj din creier de dezvolta intr-un mod fabulos. Odata invatata prima limba straina, acesta va invata foarte usor si altele pentru ca se vor dezvolta simtitor abilitatile de percepere, ascultare si reproducere a sunetelor.

In ziua de azi, cei mai multi parinti aleg, ca prima optiune de invatare a unei limbi straine pentru copiii lor, limba engleza. Este una din cele mai cautate si apreciate pentru ca fiind considerata limba universala. Aproape in orice domeniu de activitate va activa copilul cand va creste sau oriunde va merge, se va descurca daca stie limba engleza.

Daca cu 100 de ani in urma, limba franceza era la moda, acum limba lui Shakespeare a castigat teren serios. Tot ce tine de tehnica, tehnologie, lucrarile stiintifice, conferintele, concursurile internationale, se bazeaza, ca limba de comunicare, pe engleza. Mai mult, sunt anumite cuvinte care au intrat in vocabularul nostru direct in limba engleza cum ar fi “mouse”, “job”, “internet”, “computer”, “meeting”, “sandwich”,”laptop”, “restart” si multe altele. Desi multi critica folosirea excesiva a limbii engleze, le readuc aminte, exact ceea ce spuneam mai sus, despre limba fraceza si frantuzismele care erau folosite de inalta societate a Romaniei antebelice, lucru expus, cu atata haz, in schitele lui Caragiale sau comediile lui Alecsandri.

Engleza este o moda care va tine mai mult sau mai putin si de care nu trebuie sa ne ferim. Si, decat sa riscam ca cel mic sa isi insuseasca anumiti termeni gresit si nici sa nu stie ce inseamna, precum Cucoana Chirita, este de preferat sa il indrumam catre invatarea limbii engleze.
Cel mai bine este sa alegem cursuri engleza copii, la o scoala cu o metododlogie moderna si dinamica, diferita de metoda clasica de predare. O astfel de locatie este ILSC sau Interanational Learning and Skills Council, din Bucuresti, scoala privata axata pe predarea limbilor straine pentru copii dar si adulti, printr-o metoda moderna, adoptata in scolile din vest.

Totul se face interactiv, atentia profesorilor este egal distribuita pentru cursurile de grup, se pot accesa si cursuri individuale si fiecare elev este indrumat in functie de aptitudini si progres. Acest lucru este uimitor pentru ca se lucreaza intensiv cu fiecare cursant in parte si astfel se insista pe punctele slabe pentru ca, in final, rezultatele sa fie uimitoare. De aceea, pentru un viitor bun, nu ezitati sa alegeti cursurile de limba engleza sau orice alta limba straina pentru copiii vostri.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top