casti de copiat
Blog

O cina esuata? Comanda pizza!

Eram de ceva timp impreuna cu fata visurilor mele. Doi ani de zile sperasem sa ma observe si, pana la urma, imi facusem curaj si o inivtasem in oras. Atunci am descoperit faptul ca aveam mai multe subiecte comune decat credeam.

Cu pasi mici, dintr-o simpla iesire s-a ajuns la o relatie serioasa si frumoasa. Cu toate acestea, ma straduiam in continuare sa o impresionez, deoarece inca nu imi venea sa cred ca cea mai frumoasa fata din lume este iubita mea. Nu e genul de femeie pe care sa o impresioneze cadourile scumpe. Ii mai luam, din cand in cand, cate o atentie insa nu exageram. In plus, si ea imi face cadouri.

Asa ca, am decis sa pregatesc, cu mainile mele, o cina romantica. I-am spus ca o astept la mine la ora 8 si ca am o surpriza. In ziua respectiva, mi-am luat liber de la job. Nu de alta, dar nu gatisem in viata mea si cred ca mi-ar fi fost mai usor sa reconstruiesc Titanicul decat sa fac o friptura. Astfel, inarmat cu mult calm, am plecat la cumparaturi. Am luat puiul, cartofii si mirodeniile exact asa cum scria in reteta din Sanda Marin, cartea pe care mama mi-o facuse cadou atunci cand ma mutasem la Bucuresti, ca sa nu mor de foame. Nu o folosisem pana acum, trebuie sa recunosc, asa ca era momentul sa o deschid.

M-amechipat corespunzator cu sortul de bucatarie si am inceput sa gatesc ca un maestru. A facut toul conform instructiunilor. Apoi am bagat minunea in cuptor. Am potrivit temepratura si am deschis laptopul. M-am gandit ca ma timp sa ma joc Tanks pentru o ora jumatate, atat cat era timpul de preparare.
Ce nu stiam insa, era ca, la orice mancare, trebuie sa mai arunci o privire din cand in cand.

Fiind concentrat, am inceput sa simt miros de fum. Am crezut ca ma prinsese atat de rau jocul incat simteam fumul de pe front dar, intorcandu-ma spre bucatarie, am constatat ca acesta venea de acolo. Noroc ca am avut extinctorul de la masina pentru ca altfel trebuia sa chem pompierii. Cum eram eu acolo implicat in “incendiul” de proportii biblice, a sunat iubita mea la usa.

Ajunsese putin mai devreme, la timp cat sa vada dezastrul din bucatarie. I-am spus ca intentionasem sa fac o friptura insa obtinusem tragedia de la Pompei. Ea a inceput sa rada si a zis sa stau linistit ca rezolvam. Mi-a dat un numar de telefon si mi-a zis: “Suna aici si comanda pizza!” Am sunat la pizzeria italiana il Pizzaiolo care, intr-o ora si ceva, timp in care noi am curatat bucataria, ne-a adus doua sortimente de pizza napoletana.

Pot sa spun ca a fost cea mai buna pizza mancata. Pana la urma a fost o seara reusita si patania mea cu friptura ne-a dat un subiect de discutie mai mult decat amuzant. Am noroc cu o iubita intelegatoare care nu s-a suparat pentru cina esuata dar si cu pizzeria Il Pizzaiolo care ne-a salvat seara.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top