Stiri

Ești proaspăt mămică? Iată trei elemente esențiale la care să fii atentă când cumperi haine pentru bebeluși, dincolo de desenele adorabile

Încă dinainte de a deveni mămici, femeile încep să se oprească în fața unui raft cu îmbrăcăminte pentru copii și să viseze la viitorii copii. Asta pentru că aceste hăinuțe în miniatură sunt atât de adorabile, cu toate acele culori și desene vesele.

Însă în momentul în care dai viață ș trebuie să cumperi haine pentru propriul bebeluș, criteriile de alegere încep să difere și să nu mai conteze doar un aspect drăgălaș.  

Așadar, înainte de a începe să cutreieri magazinele în căutare de îmbrăcăminte bebeluși,  iată câteva aspecte foarte importante de care trebuie să ții cont. 

  • Bebelușii sunt foarte vulnerabili 

Un bebeluș și în mod special un nou-născut are pielea foarte mai sensibilă, simțind mult mai intens orice disconfort. Așadar, materialul din care sunt confecționate materialul trebuie să  fie foarte moale și să nu irite pielea în niciun fel. Cele mai indicate sunt materialele naturale și în special bumbacul. Acesta lasă pielea să respire, ceea ce materialul sintetic nu o va face cu siguranță. Așadar, alege calitatea în defavoarea aspectului. 

  • Citește cu atenție indicațiile de pe etichetă

Multe mămici aleg hainele doar în funcție de vârsta copilului sau mai bine spus, în funcție de numărul de luni sau săptămâni, însă copiii pot avea ritmuri de creștere diferite. Chiar de la naștere bebelușii diferă între ei, unii cântărind puțin peste două  kilograme, iar alții chiar și patru, iar în timp pot lua lua în greutate ceva mai mult, ori, dimpotrivă, mai puțin față de media trasată din tipar. 

Așadar, greutatea bebelușului este un criteriu foarte important atunci când trebuie să cumperi hăinuțe, iar când citești eticheta, trebuie să te uiți și greutatea pentru care este recomandat un body, de exemplu, nu doar vârsta. Chiar dacă nu le cumperi pentru propriul bebeluș, dorești să le faci cadou, la o simplă căutare pe internet după haine bebeluși, puteți vedea că piață este extrem de vastă și din acest motiv trebuie să fiți atenți la toate detaliile.

  • Croiala și modalitatea de închidere

Direct legată de importanța vârstei și a greutății este croiala hăinuței pentru sugarul tău deoarece poți risca să fie foarte strâmtă în anumite zone cheie preucm la baza gâtului sau în jurul  încheieturilor. 

Ideal este să alegi haine mai largi, astfel încât bebelușul să se poată mișca în voie.

Totodată, aceste haine trebuie neapărat să fie ușor de pus pe un bebeluș care se mișcă încontinuu și care nu înțelege ce i se întâmplă, deci ideal ar fi să te orientezi spre cele care se închid cu capse, nu cu nasturi.     

Capsele sunt mult mai rapide și mai eficiente, mai ales pentru momentele în care nu ai prea mult timp  de pierdut, iar juniorul nu are prea multă răbdare. 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top