Evenimente

Etapa regională a Cupei Coca-Cola la Iași 2014

Etapa regională a Cupei Coca-Cola la Iași 2014Sala Sporturilor din Iași găzduiește în zilele de 3 și 4 mai meciurile din etapa regională a Cupei Coca-Cola 2014, cea mai mare competiție națională de fotbal la nivel de liceu. 12 echipe de fete și băieți concurează la Iași pentru a ajunge în finala Cupei Coca-Cola.
Echipele de băieți ale liceelor calificate din Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Suceava și Vrancea se luptă sâmbătă și duminică pentru șansa de a ajunge în finala Cupei Coca-Cola 2014, care se va desfășura la București, la finalul lunii mai. Echipele de fete ale liceelor câștigătoare în etapa locală în Vrancea, Botoșani, Neamț, Harghita, Vâlcea și Tulcea vor juca, de asemenea, la Sala Sporturilor din Iași. În ambele zile, meciurile încep la ora 09:00.

Un total de 39 de echipe din întreaga țară – 25 de echipe de băieți și 14 echipe de fete – s-au calificat în etapa regională a competiției, care se desfășoară în centrele de joc din Sighișoara, Iași, Arad și Pitești. Primele meciuri din etapa regională au avut loc săptămâna trecută la Sighișoara. Etapa regională continuă în acest weekend la Iași și la Arad, precum și la Pitești, între 10 și 11 mai.

Echipele câștigătoare în etapa regională vor ajunge în finala Cupei Coca-Cola, care va avea loc la București, la finalul lunii mai. Cele mai bune două echipe din întreaga țară – o echipă de fete şi una de băieţi – vor fi desemnate campioane naţionale la fotbal de sală și vor merge într-un cantonament la Roma, unde se vor antrena alături de profesionişti din lumea fotbalului.

Ambasador al ediției din acest an al Cupei Coca-Cola este tânărul fotbalist Dorin Rotariu.
”M-am alăturat Cupei Coca-Cola pentru că este o competiție care investește în tineri și care îi încurajează să facă sport. Sunt convins că unii dintre liceenii care acum joacă fotbal după orele de școală au șansa să ajungă în viitor fotbaliști profesioniști”, spune Dorin Rotariu, ambasador al Cupei Coca-Cola 2014.

Etapa regională a Cupei Coca-Cola la Iași 2014

”Anul acesta, am dus Trofeul Cupei Mondiale la meciul inaugural al Cupei Coca-Cola, ca o recunoaștere a eforturilor și a dorinței tinerilor jucători de a ajunge printre cei mai buni. Cu fiecare gol înscris și fiecare meci jucat, entuziasmul din teren ne-a demonstrat că fotbalul are puterea unică a de uni și de a motiva oamenii. Acest lucru ne determină să ne implicăm în continuare în programe care promovează mișcarea ca parte a unui stil de viață activ”, declară Nicoleta Eftimiu, Marketing Activation Manager Coca-Cola România & Moldova.

Cupa Coca-Cola este un program anual dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale. Prin participarea la acest proiect, Coca-Cola România îşi respectă promisiunea de a promova mişcarea fizică, fiind un susţinător cu tradiţie al sportului de performanţă, dar şi al evenimentelor care încurajează implicarea fiecăruia dintre noi în activităţile fizice.

Competiția, ajunsă în acest an la a treia ediție, a numărat la start un număr record de 6000 de liceeni, reprezentând 399 de echipe de băieţi şi 94 de echipe de fete din București și alte 33 judeţe din țară.

Programul Cupei Coca-Cola 2014:
Etapa regională (26 aprilie – 11 mai 2014), cu centrele de joc la Sighișoara, Iași, Arad și Pitești.
Etapa finală (mai 2014), care se va desfășura la București.
Lista echipelor calificate, precum și programul complet al competiției pot fi consultate pe pagina web www.cupacocacola.ro.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top