Sport

Euro 2024: România va înfrunta Olanda în Optimi

După încheierea ultimelor meciuri din faza grupelor, România și-a aflat adversarul din optimile Euro 2024. Naționala va juca împotriva Olandei pe 2 iulie, la Munchen, într-un meci programat să înceapă la ora 19:00 (ora României). În cazul unei victorii, România va avansa în sferturi, unde va întâlni câștigătoarea dintre Austria și Turcia.

Surprize și rezultate din Grupa F

În ultima rundă de meciuri din Grupa F, Georgia a produs o surpriză majoră, învingând Portugalia cu 2-0 și asigurându-și astfel calificarea în fazele eliminatorii. În celălalt meci, Turcia a triumfat în fața Cehiei cu 2-1, marcând golul victoriei în prelungiri, și a obținut locul doi în grupă.

Programul complet al optimilor de finală

Meciurile din optimile de finală vor începe pe 29 iunie. Unul dintre cele mai așteptate meciuri este confruntarea dintre Belgia și Franța. Programul complet al optimilor este următorul:

  • 29 iunie: Elveția – Italia, Germania – Danemarca
  • 30 iunie: Anglia – Slovacia, Spania – Georgia
  • 1 iulie: Portugalia – Slovenia, Franța – Belgia
  • 2 iulie: România – Olanda, Austria – Turcia

Rezumatul ultimei etape din grupe

România și Slovacia au încheiat ultimul meci din grupe la egalitate, 1-1. În urma acestui rezultat, toate cele patru echipe din grupă au acumulat câte patru puncte. România a câștigat grupa datorită golaverajului superior, Belgia s-a clasat pe locul doi, iar Slovacia pe locul trei. Ucraina a fost eliminată din competiție, deși a acumulat mai multe puncte decât alte echipe clasate pe locul trei în alte grupe.

Desfășurarea meciului România – Slovacia

Prima repriză

Meciul a început echilibrat, iar România a avut prima mare șansă de a înscrie în minutul 10. Andrei Rațiu a șutat din colțul careului, însă portarul slovac Dubravka a reușit să respingă. Mingea a ajuns la Ianis Hagi, care a șutat mult peste poartă. Slovacii au deschis scorul în minutul 24 prin Ondrej Duda, care a marcat cu capul din mijlocul careului. România a egalat în minutul 37, după un penalty acordat în urma intervenției VAR, pentru un fault asupra lui Ianis Hagi. Răzvan Marin a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă. Denis Drăguș a avut o ocazie importantă de a aduce România în avantaj în minutul 43, dar a ratat, astfel că prima repriză s-a încheiat 1-1.

A doua repriză

Slovacia a început mai bine a doua repriză, creând două ocazii de gol în primele minute. România a reușit să echilibreze jocul și a avut două șanse importante de a marca într-un interval scurt de timp. Răzvan Marin a șutat periculos din marginea careului, însă Dubravka a respins, iar mingea a ajuns la Denis Drăguș, care a șutat puțin pe lângă vinclu. În minutul 65, slovacii au avut din nou o mare ocazie de a înscrie, dar șutul lor a trecut puțin pe lângă bara porții apărate de Niță.

Clasamentul final al grupei

În celălalt meci al grupei, Belgia și Ucraina au remizat 0-0. Aceste rezultate au clasat România pe primul loc în grupă, urmată de Belgia și Slovacia. Ucraina, deși a avut mai multe puncte decât alte echipe clasate pe locul trei în alte grupe, a fost eliminată din competiție.

Meciul dintre România și Olanda din optimile Euro 2024 va fi cu siguranță unul plin de tensiune și emoții. Cu o echipă pregătită să lupte și să demonstreze valoarea sa, România speră să avanseze în sferturile de finală și să continue parcursul său impresionant în această competiție. Suporterii români își pun mari speranțe în această confruntare și așteaptă cu nerăbdare să vadă echipa națională strălucind pe scena europeană.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top