Evenimente

Expozitia “Flori de Toamna” in Gradina Botanica, 20 octombrie – 17 noiembrie

Expozitia Flori de Toamna in Gradina Botanica, 20 octombrie - 17 noiembrieDuminica, 20 octombrie 2013, orele 11, in Sera Expozitionala a Gradinii Botanice va avea loc deschiderea celei de-a XXXVII-a editii a Expozitiei FLORI DE TOAMNA, unde soprana Gabriela ENASESCU, impreuna cu invitatii sai, soprana Victoria BLEORTZ de la Filarmonica „Moldova” Iasi si tenorul Traian HUDUMEAC de la Opera Nationala Romana Iasi, vor sustine un moment artistic intitulat Cantecul toamnei prin gingasia florilor.
Si la editia din acest an colectiile genurilor Chrysanthemum, Cucurbita, Lagenaria, Cucumis, Echinocystis, Brassica, Capsicum si Solanum sunt valorificate estetic prin cromatica si forme de cultura inedite practicate doar in Gradina Botanica din Iasi.

Speciile si soiurile foarte variate ofera un cadru de relaxare special, dar si posibilitatea imbogatirii cunostintelor despre diversitatea plantelor. La aceasta contribuie si numeroasele exemplare de plante exotice risipite printre crizanteme, dar mai ales esantioanele cu fructe si seminte care provin de la arbori si arbusti cultivati in sectiile Gradinii Botanice.

Un element de noutate il constituie prezentarea esantioanelor de flori, fructe si seminte in functie de utilizarea speciilor de plante de la care provin, pe baza actiunii lor terapeutice: cardio-vasculare, digestive, respiratorii, dermatologice, nutritie si metabolism. De asemenea sunt expuse esantioane de la unele specii de plante toxice sau cu utilizari tinctoriale.

Cu acest prilej se deschid spre vizitare 4 noi compartimente de sera, unde sunt expuse colectii cu specii de plante tropicale, cactusi si plante suculente.

Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00–17.00, pana duminica, 17 noiembrie.

Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Expozitia Flori de Toamna in Gradina Botanica, 20 octombrie - 17 noiembrie

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top