Diverse

Extinderea duratei de viață a pneurilor

Uzura anvelopelor anormala poate fi cauzată de multe lucruri, dar cele mai frecvente cauze le afectează presiunile greșite, funcționând în condiții defavorabile și alinierea greșită a roților.

Alinierea incorectă a roților este o cauză obișnuită a uzurii necorespunzătoare a pneurilor. Acest lucru poate fi costisitor, nu doar pentru înlocuirea anvelopelor, ci și pentru eficiența consumului de combustibil.

Drumurile sunt cel mai puțin iertătore atunci când cauciucul este împins lateral pe roți care nu sunt paralele. Veți observa mai întâi acest lucru din modelul de uzură de pe marginile anvelopelor din față.

Dacă simptomele sunt văzute suficient de devreme, anvelopele pot fi comutate de la o parte la alta, ceea ce va ajuta la viața anvelopelor. Dar pentru a opri din nou acest lucru, va trebui să apelati la un service pentru roti .

Într-o lume ideală, roțile ar trebui să fie paralele, dar, de obicei, ajustările pot fi făcute doar în trepte de câțiva milimetri, este preferabilă o ușoară deschidere a picioarelor față de o ușoară înclinare, datorită presiunii sub tensiune, cum ar fi frânare.

Lipsa echilibrarii rotilor poate induce pe langa uzura prematura a anvelopelor si o instabilitate a masinii, fiind afectata si manevrabilitatea autoturismului si implicit siguranta pasagerilor.

In concluzie, orice sofer trebuie sa verifice odata la cativa ani geometria rotilor, pentru evitarea aspectelor neplacute.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top