Evenimente

Fast Forward @ Ateneul Tatarasi, 28 noiembrie

ateneu-ffSpectacolul de teatru “Fast Forward” va avea premiera pe 28 noiembrie, la Ateneul Tatarasi, la ora 19.00. Spectacolul, regizat de Dumitrescu-Caracala Florin-Constantin, este realizat de Ateneul Tatarasi, in colaborare cu Asociatia FaPt.
“Fast Forward” este un spectacol despre viata oamenilor care incearca sa redea definitia scopului in viata a individului. Omul este o entitate unica prin simpla sa existenta. Totusi, indiferent cat de originali si unici am fi, avem câteva puncte comune. Unul din acestea este frica, frica fata de moarte. Pentru ca a fi, inseamna in mod indubitabil, a muri. Desigur ca intalnim peste tot oameni care constientizeaza, sau nu, fenomenul mortii, si oameni care-si sustin lipsa fricii fata de moarte, de moarte in sine, sau de felul in care mor. Oricate atitudini, opinii si reactii diferite am avea fata de subiectul mortii, cu totii ne vom afla la un moment dat in fata finitudinii vietii, a unui final. Societatea actuala propune indivizilor o viata mult prea alerta care nu mai lasa loc interpretarii acestui final. Totusi, fiecare incearca sa se agate de ceva atunci când se apropie vertiginos de moarte si tocmai aceasta frica a creat anumite conventii prin care oamenii devin dezorientati, ajung sa duca uneori o viata banala, alteori mult prea exploziva sau, de cele mai multe ori, isi duc viata, mai mult sau mai putin constient, in singuratate.

In spectacolul “Fast Forward” joaca 4 actori principali si 13 actori secundari.
“Fast Forward nu-si propune sa arate ceea ce se intampla dupa ce omul moare, nicidecum…Si nici nu vrea sa distruga conventiile statornicite in sprijinul psihic al indivizilor. Doresc, prin acest spectacol, sa arat atat o parte comica a mortii, cât si una tragica propunand mai degraba un joc: “Ce-ar fi, daca ar fi?” Imi propun, de asemenea, ca “Fast Forward” sa fie un exercitiu de dezinhibare, de dezinhibare in fata mortii… Sa lanseze unora o serie de intrebari legate de viata dar, in acelasi timp, sa ofere raspunsuri altora. De ce “Fast Forward”? Pentru ca in ultima vreme subiectele spectacolelor de teatru sunt din ce in ce mai stresante: ele se rezuma la droguri, orientari sexuale, frustrari… Pentru mine, teatrul nu este frustrare, este eliberare, iar subiectul acestui spectacol propune o eliberare. E o mana intinsa oamenilor pentru a-si cunoaste mai bine: planurile, ideile, visele, astfel incat viata sa nu mai fie una terna, indiferenta, alba…”, spune regizorul Dumitrescu-Caracala Florin-Constantin.

ateneu-ff

Dupa ” Carcoteca” Tadeusz Rosewicz
Spectacol de Florin Caracala
Distribuita:
Vlad Volf, Ana Hegyi, Vlad Baba, Mirora Gadei, Iulia Cretu, Ioana Lefter, Iustin Surpanelu,
Cosmina Rusu, Alexandru Dobinciuc, Bianca Buha, Bianca Ioan, Andrei Ciobanu, Cristi Gheorghe, Oana Miron, Alexandru Marin.
Asistenta Regie: Vasilica Blohat.
Regie Tehnica: Gheorgiana Danbu.
Spectacol nerecomandat persoanelor cu varsta sub 16 ani.

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: fast forward. now rewind. « Critica de amator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top