Diverse

Fii pregatit in lupta contra Covid 19 folosind teste Covid

Desi am iesit din starea de urgenta ast anu inseamana ca am scapat de tot de noul Covid19. Inca apar noi cazuri desi mult mai putine decat atunci cand a izbugnit pandemia. Pentru multi ultimele luni petreeute acasa au insemnat regandirea unei strategii profesionale iar altii au beneficiat de lucrul de acasa. Acum ca totul incepe sa se reia incetul cu incetul, angajatorii isi doresc ca angajatii sa se intoarca la munca, iar multi sunt dispusi sa ifere si teste PCR pentru linistea si siguranta ambelor parti.

Aceste teste au posibilitatea de arata daca o perosana este purtatoare sau nu de noul virus Covid19. Rezultatele pot aparea in 24 de ore sau pot fi facute la urgenta contra unui cost suplimentar iar timpul de asteptare se reduce la doar 6 ore.

Testele PCR sunt utilizate pentru a detecta direct prezenta unui antigen, mai degraba decat prezenta raspunsului imun al organismului sau a anticorpilor. Prin detectarea ARN viral, care va fi prezent in organism inainte ca forma anticorpilor sau simptomele bolii sa fie prezente, testele pot spune daca cineva are sau nu virusul inca de la inceput.

PCR ne ofera o buna indicatie despre cine este infectat. Acestea pot fi izolate si pot intra in contact cu persoanele cu care au fost in legatura, astfel incat sa poata fi si ele in carantina, dupa caz. Acesta este adevaratul avantaj al testelor diagnostice majore actuale, puteti rupe lantul de transmisie si puteti obtine o imagine mai clara a ceea ce se intampla .

Prin scalarea testelor PCR pentru a analiza probe vaste de probe de tampon nazofaringian dintr-o populatie, oficialii de sanatate publica pot obtine o imagine mai clara a raspandirii unei boli precum Covid-19 in cadrul unei populatii.

Covid-19 este relativ un virus nou iar sintomle pot sa varieze, insemnanad ca purtatorul nu va avea de fiecare data sintome.

Simptomele COVID-19 pot fi foarte usoare pana la severe. Unii oameni nu au simptome. Cele mai frecvente simptome sunt febra, tusea si oboseala. Alte simptome pot include scurtarea respiratiei, durerile musculare, frisoane, dureri in gat, dureri de cap, dureri in piept si pierderea gustului sau a mirosului. Au fost raportate si alte simptome mai putin frecvente. Simptomele pot aparea la doua pana la 14 zile dupa expunere.

Ce pot face pentru a evita imbolnavirea?

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda respectarea acestor precautii pentru evitarea COVID-19:

-Evitati evenimentele mari si adunarile in masa.

-Purtati o masca de fata din panza in zonele publice.

-Evitati contactul strans (la aproximativ 6 metri sau 2 metri) cu oricine este bolnav sau are simptome.

-Spalati-va de multe ori pe maini cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde sau folositi un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool, care contine cel putin 60% alcool.

-Acoperiti-va gura si nasul cu cotul sau un tesut atunci cand tusiti sau strangeti. Aruncati tesutul folosit.

-Evitati sa va atingeti ochii, nasul si gura.

-Curatati si dezinfectati suprafetele pe care le atingeti adesea zilnic.

Daca aveti o afectiune medicala cronica si puteti avea un risc mai mare de boli grave, consultati medicul cu privire la alte modalitati de a va proteja.

Ar trebui sa port o masca?

Specialistii in Sanatate recomanda purtarea mastilor de fata din panza in locuri publice, cum ar fi magazinul alimentar, unde este dificil sa eviti contactul strans cu ceilalti. Este sugerat mai ales in zonele cu raspandire continua a comunitatii. Acest sfat actualizat se bazeaza pe date care arata ca persoanele cu COVID-19 pot transmite virusul inainte sa isi dea seama ca il au. Utilizarea mastilor in public poate ajuta la reducerea raspandirii de la persoanele care nu au simptome. Mastile de stofa nemedicale sunt recomandate publicului. Mastile chirurgicale si aparatele respiratorii N-95 au o oferta redusa si ar trebui rezervate furnizorilor de servicii medicale.

Ce pot face daca sunt sau sunt bolnav de COVID-19?

Daca prezentati simptome si ati fost expus la virus COVID-19, adresati-va medicului pentru sfaturi medicale. Daca aveti nevoie sa mergeti la medic sau la spital, apelati inainte pentru ca furnizorii de servicii medicale sa poata lua masuri pentru a va asigura ca altii nu sunt expusi. Luati urmatoarele precautii pentru a evita raspandirea bolii:

-Stati acasa de la locul de munca, scoala si zone publice, cu exceptia pentru a primi ingrijiri medicale.

-Evitati sa luati transportul in comun daca este posibil.

-Purtati o masca in jurul altor oameni. -Izoleaza-te cat mai mult de ceilalti din casa ta.

-Utilizati un dormitor si baie separata daca este posibil.

-Evitati sa impartasiti feluri de mancare, pahare, lenjerie de pat si alte obiecte de uz casnic.

Desi pot sa para reguli foarte stricte in cazul unei contaminari este unica cale pentru a scapa de acest virus si de a prevenii raspandirea acestuia.

Din fericire acum ca exista pe paita romaneasca testele PCR, putem respira mai relaxati stiind ca putem afla daca suntem purtatori sau nu. Testele PCR sunt o cale foarte eficienta de a repornii anumite business-uri, deaorece ofera siguranta si stabilitate persoanelor in dubiu. Desi virusul este pe cat se poate de real, un mediu controlat si regulat de legi stricte pot ajuta la prevenirea raspandirii, evitand astel o pandemie in masa la nivel de tara.

Este recoamandat ca angajatorii si angajatii sa solicite sa faca teste covid pentru o buna siguranta a locului de munca pentru a repornii economia acestei tari!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top