Stiri

Flexibilitate financiară: tipurile de credit adaptate nevoilor individuale

De multe ori, ideea de credit poate fi de speriat din cauza formalităților și actelor care trebuie întocmite pentru obținerea lui. Cu timpul, a devenit mai ușor să apelezi la un credit adaptat nevoilor individuale. În câteva minute, poți avea banii doriți în cont, fără drumuri interminabile la ghișee sau bănci. Dacă îți dorești și tu un astfel de beneficiu, îți prezentăm tipurile de credit pe care le poți obține ușor, chiar din confortul propriei case. 

Creditul cu buletinul 

Cum ar fi să obții un credit doar cu buletinul, fără zile întregi de completat acte și așteptat ca ele să fie validate? Se poate, fără alte confirmări sau adeverințe. Poți avea un astfel de credit într-un timp scurt și cu aprobare rapidă. Cu banii obținuți îți poți cumpăra bunuri cu folosință îndelungată sau pentru a trece peste o situație neplanificată. 

Există o sumă maximă pe care o poți obține, nu atât de mare precum un credit obișnuit oferit de băncile comerciale. Însă, un credit cu buletinul te scapă de stres și zile interminabile de completat acte, pentru a trece cu bine peste orice impediment financiar sau pentru o vacanță mult visată. În general, acest tip de credit se obține rapid, prin completarea unei cereri online, iar după ce s-a aprobat, primești suma de bani solicitată, prin cea mai comodă metodă de primire aleasă de tine. 

Creditul de nevoi personale

Un credit de nevoi personale este ajutorul tău atunci când, de exemplu, vrei să îți renovezi apartamentul, dar nu ai suficiente economii adunate. Sau atunci când îți dorești ultimul model de televizor. Cu un astfel de credit tu decizi ce faci cu banii, iar în funcție de banca aleasă, poți obține o anumită sumă, dar deloc mică pentru a-ți îndeplini dorințele. 

Dobânda este una fixă și poți beneficia de o perioadă de rambursare mai mare, tot în funcție de banca comercială pe care o alegi să îți ofere creditul. Primești creditul pe loc, fără vreo adeverință de venit. Este tot un tip de credit pe care îl obții online, fără drumuri la bancă. Tu alegi suma pe care vrei să o primești și plătești dobânda doar pentru cât folosești din bani, asta dacă nu utilizezi deodată toată suma. 

Credit IFN

Un credit IFN este un tip de împrumut sau finanțare acordată de către o instituție financiară nebancară prin intermediul platformelor digitale. Instituțiile care oferă acest tip de credit funcționează în afara sistemului bancar tradițional.

Pentru a obține creditul, trebuie să depui o cerere online, iar după ce primești acordul, obții și banii. Cererea se evaluează în aproximativ câteva minute și te bucuri de bani chiar în aceeași zi. Astfel, un credit IFN este o soluție sigură, pe care o obții din confortul propriei case într-un timp util și fără complicații. Te bucuri de maximă confidențialitate, iar grijile financiare de moment pot dispărea rapid. 

Refinanțarea de credit

Refinanțarea de credit constă în acordarea unui nou credit pentru rambursarea creditelor în derulare. Durata acestuia nu depășește durata maximă de creditare a produsului ales pentru noul credit și îți oferă posibilitatea de a consolida două sau mai multe credite într-unul singur. 

Această decizie, de a refinanța un credit, îți oferă stabilitate atunci când situațiile financiare scapă de sub control sau când ratele cresc. Obiectivul principal al refinanțării este de a reduce rata dobânzii fixe pentru a minimiza plățile pe durata de viață rămasă a creditului. În funcție de banca pe care ai ales-o, ai la îndemână mai multe opțiuni de refinanțare, tocmai pentru a alege ce este potrivit în momentul respectiv. 

Acestea sunt tipurile de credit adaptate nevoilor individuale, diferite în funcție de scopul care urmează a fi atins. Astfel, îți oferă flexibilitate financiară în anumite situații, pentru a le trece cu bine și a alege ce este potrivit pentru tine. 

Sursa foto: Freepik.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top