Stiri

Flori de Sfantul Dumitru. Componenta religioasa a acestei sarbatori de Sfantul Dumitru

Sarbatoarea Sfantului Dumitru este una dintre cele mai importante sarbatori crestine din tara noastra, fiind praznuita in toate bisericile ortodoxe din Romania. Exact ca in cazul sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva, credinciosii se organizeaza si se duc in pelerinaje la sfintele moaste depuse in Iasi, in incinta bisericii de pe Dealul Mitropoliei.

Ca in cazul oricarei sarbatori religioase, cei mai moderni si mai in ton cu tehnologiile actuale, apeleaza la servicii de livrare flori, pentru a onora viata si faptele bune ale Sfantului Dumitru.

Sarbatoarea de Sfantul Dumitru, sau asa cum mai este el denumit in calendarul ortodox, Sfantul Mucenic Dimitrie, se sarbatoreste in data de 26 octombrie, aceasta fiind una dintre cele mai importante date din calendar.

Asa cum era de asteptat si cum va povesteam mai devreme, florile sunt o parte extraordinar de importanta a acestei sarbatori, intrucat, in fiecare an, bisericile sunt cadorisite si ornate ulterior cu brate intregi de buchete de flori, aduse cu dragoste de catre cei ce vin sa sarbatoreasca si sa se roage pentru indeplinirea dorintelor.

La multi ani de Sfantul Dumitru!

In Romania, aproximativ 300.000 de barbati si femei poarta numele Sfantului Dumitru, cu tot cu derivatele acestuia, Dimitri, Mitica, Dumitrache, Mitache, Dumitra, Dumitrita, Demetra, Mita, etc. Daca ne-a scapat vreunul, sa ne fie cu iertare. Astfel, in aceasta zi de sarbatoare, marea majoritate a celor ce poarta numele sfantului sarbatoresc, iar noi le dorim sa aiba parte de tot binele din lume si cand le-o fi mai rau, sa le fie asa de bine!

Ai in familie un Dumitru, ori poate unul dintre prietenii tai se numeste Mitica sau Dumitra? Ce e de facut? In primul rand, daca acel om este unul important pentru tine, ai face bine sa te duci si sa ii cumperi un cadou. Dupa ce i-ai cumparat acel cadou, poti atasa si un buchet de flori, pentru a-i arata stima, dragostea si recunostinta. Nu te poti duce la o onomastica fara un buchet de flori, iar lucrul acesta ar trebui sa il stii, intrucat este parte a codului de bune maniere. Si stim cam cat de important este sa ne dam silinta sa fim educati, in zilele noastre, cand, din pacate, aceste valori nu mai sunt atat de apreciate ca pe timpuri.

Ce flori daruim de Sfantul Dumitru?

In general, de Sfantul Dumitru nu exista reguli clare asupra soiurilor de flori potrivite pentru a fi daruite unui sarbatorit. Cu toate astea, daca nu avem idee cam care ar fi florile specifice unui astfel de ocazii, putem sa ne ghidam dupa cateva reguli nescrise. Daca avem idee care sunt soiurile preferate ale Dumitrului, putem sa apelam la livrare flori, pentru a ne valorifica timpul mai cu spor, si sa ii daruim un buchet din ceea ce iubeste acesta cel mai mult acesta. Fiecare dintre noi are o afinitate pentru o anumita floare. Sa stim care este acea floare este o dovada de respect si de apreciere, gest ce cu siguranta nu va trece neobservat.

In cazul in care cel sarbatorit nu face parte din cercul nostru de apropiati, fiind vorba in acest caz despre un sef, un coleg, un colaborator, ori pur si simplu, un om caruia dorim sa ii facem o bucurie, putem sa folosim in crearea buchetului de flori,  soiurile de sezon. Cele mai potrivite intr-o astfel de situatie sunt crizantemele, pe care, in aceasta perioada, avem ocazia sa le intalnim peste tot la preturi accesibile. Orice floare de sezon va fi inzecit mai ieftina, intrucat regulile comertului se aplica chiar si in acest domeniu.

Livrare flori, alegerea de top

De ce sa ne mai pierdem timpul prin oras, pe la florarii, alergand dupa buchetul de flori ideal? Nu mai bine intram pe site-ul unei florarii, dam un tur de orizont prin oferta acesteia si completam adresa de livrare flori a sarbatoritului?

Sa ne imaginam ca Dumitrul pe care il cunoastem nu isi doreste sa dea o petrecere de ziua lui. Cu toate astea, noi ne dorim sa ii demonstram ca ne-am amintit de ziua acestuia si ca ne pasa. Astfel, trimitandu-i un buchet de flori acasa, dai dovada de buna crestere. Ataseaza si o felicitare buchetului tau, pentru un plus de efect.

Urari de Sfantul Dumitru

Intr-un final, haideti sa le uram celor sarbatoriti cu ocazia acestei zile tot ce e mai bun pe lume. Fie ca aceasta sarbatoare sa le poarte noroc, sa ii umple de bucurie si de cadouri. Si, nu in ultimul rand, sa aiba parte de sanatate, pentru ca nicio alta bucurie nu va putea sa triumfe daca nu avem parte de sanatate, aceasta fiind, vorba proverbului, mai buna decat toate. La multi ani, Mitica, Dumitru, Mitrita si toti ceilalti ce va sarbatoriti in data de 26 octombrie onomastica. Sa aveti parte de petrecere frumoasa si de liniste sufleteasca!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top