Stiri

Aranjamentele florale la o nuntă – cum alegi decorul de poveste în cea mai importantă zi a vieții tale

O nuntă fără flori nu există. Florile sunt un leitmotiv al acestei zile, sunt detaliile care creează unicitatea și eleganța evenimentului. Florile există în buchetul miresei, în buchetul nașei și în buchetele domnisoarelor de onoare, există în pieptul mirelui și al invitaților, au rol de décor pe altarul bisericii și sunt prezente pe mesele de la petrecere sau în tablourile decorative. Fie că alegi buchete de trandafiri sau buchete realizate din flori diferite sau aranjamente florale elegante și voluminoase, florile sunt nelipsite din ziua nunții. Din punct de vedere al simbolisticii, este un lucru absolut normal să vrei să fii înconjurat de unele dintre cele mai frumoase creații ale Pământului într-o zi atât de importantă pentru tine.

Citește acest articol și află cum alegi florile potrivite pentru ziua nunții.

Criterii esențiale pentru alegerea aranjamentelor florale de la nuntă

În alegerea aranjamentelor florale stau la bază câteva criterii esențiale pentru această zi importantă:

  • Aranjamentele florale fac parte din décor
  • Definesc stilul nunții
  • Te reprezintă

În alegerea aranjamentelor florale trebuie să ții cont de culoare, semnficiatia și tematica nunții pentru a putea fi îmbinate în mod armonios în toată atmosfera evenimentului. Așadar, trebuie să existe o armonie perfectă între rochia de mireasă, buchetul acesteia, decorațiunile florale și locația aleasă.

Pentru a-ți fi mai ușor, alege o tematică pentru nuntă și culoarea predominantă care să se asorteze sau să completeze întreg decorul. De asemenea, ține cont de culorile alese dacă acestea sunt primare sau secundare și creează combinații pentru o armonie cromatică corespunzătoare și complementară. De exemplu, dacă ai ales culoarea alb ca motiv principal, alege două culori principale și una pentru contrast. Pentru o nuntă în stil glamour poți opta pentru aranjamente florale voluminoase realizate din orhidee pe sfeșnice de cristal. Pentru o nuntă în stil romantic, aranjamentele florale compuse din trandafiri sau bujori în nuanțe pastelate sunt cele mai potrivite. Nunțile vintage sunt reprezentate de flori simple, mici, cu mult verde, așezate pe suporturi de lemn natural în mod creative.

Alege flori în funcție de semnificația lor

Un alt lucru esențial este să afli ce exprimă fiecare florare, pentru că îți poate influența deciziile, mai ales dacă vrei să transmiți un mesaj cu ele.

Indiferent de anotimp, calele, trandafirii, orhideele, gypsophila sau floarea miresei, crizanteme și lisianthus sunt flori extrem de potrivite pentru decorul unei nunți. În schimb, dacă vrei să alegi aranjamentele florale în funcție de anotimp, iată care sunt florile potrivite:

  • Primăvara: anemone, narcise galbene, frezii, gerbera, lăcrămioare, lalele, orhidee.
  • Vara: garoafe, crizanteme, floarea miresei, crini, magnolii, bujor, trandafiri.
  • Toamna: margarete, crizanteme, hosta, hortensii, floarea pasiunii.
  • Iarna: iriși, nerine, panseluțe, poinsettia, ghiocei, anemone, dalii.

Multe aranjamente florale din care să te inspiri și să alegi găsești la Floraria Maison d’Or din Bucuresti. În încheiere îți mai spun doar că florile trebuie să se asorteze și cu look-ul tău, dar și cu buchetul de mireasă!

Sursa foto:https://pixabay.com/ro/photos/fotografie-de-nunta-nunta-detalii-5582980/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top