Stiri

Semnificațiile necunoscute ale garoafelor roșii

Garoafele roșii sunt asemanate cu trandafirii în ceea ce privește semnificațiile și ocaziile în care pot fi oferite. Pe lângă simbolurile pe care le are, culoarea roșie accentuează sentimentele calde de afecțiune și iubire sinceră. Astfel, designul ei și semnificațiile pe care le are au făcut din garoafă o floare potrivită evenimentelor importante, zilelor de naștere sau ocaziilor deosebite, precum nunta sau botezul. Cu ajutorul lor s-au creat până acum o mulțime de buchete de flori deosebite, dar și aranjamente florale cu totul speciale.

Lucruri neștiute despre garoafa roșie

De-a lungul timpului istoria s-a mai pierdut, iar conotațiile garoafei s-au mai schimbat. Hai să vedem care sunt lucrurile mai puțin știute despre această floare:

  • Tradiția spune că garoafa roșie este simbolul primului an al căsătoriei.
  • În Austria și Italia, garoafa roșie este purtată de către bărbați și femei cu ocazia zilei de 1 Mai, aceasta simbolizând mișcarea muncitorească.
  • Garoafele roșii sunt considerate flori aducătoare de noroc, mai ales pentru fetele tinere. Pe vremuri, părinții le împleteau în păr trei garoafe roșii, iar pe măsură ce acestea se ofileau, puteau preconiza cum va decurge viața lor.
  • Această floare este și un simbol al Revoluției Garoafelor care a avut loc în Portugalia. La data de 25 aprilie 1974, un marș de soldați cu garoafe roșii în loc de arme a străbătut Lisabona pentru a aduce democrația și independența coloniilor africane în Portugalia.
  • În întreaga lume s-au format asociații care protejează anumite specii rare de garoafe, iar cu ajutorul hibrizilor se dorește obținerea garoafei de culoare neagră.
  • Garoafele roșii reprezintă și dragostea și admirația, sentimente purtate anumitor persoane. Astfel, creștinii au asociat garoafele roșii cu dragostea maternă, ocrotitoare și capabilă de jertfă.
  • Garoafa roșie este și floarea națională a statului Ohio din anul 1904, atunci când președintele William McKinley a murit. Aceasta purta întotdeauna la haină o garoafă roșie.

Când putem oferi garoafe roșii?

Garoafa roșie denotă sentimente de dragoste sinceră, cea de culoare roșu pal arată admirația purtată unei persoane, iar garoafa de nuanță roșu purpuriu arată  dragostea capricioasă.

Poți dărui garoafe roșii indiferent că alegi să le integrezi într-un buchet de flori sau într-un aranjament floral cu ocazia zilei de nașterea, zilei onomastice sau aniversării de un an a căsnicie.

Florile sunt potrivite pentru a dăruite atât soției, iubitei sau unei prietene, dar și mamei, surorii ori sefei tale.

Mai mult decât atât, garoafele sunt potrivite și pentru a fi oferite fie unui proaspăt student, fie unui proaspăt absolvent de facultate. Exista și o tradiție studențească la Universitatea din Oxford, unde studenții poartă la piept o garoafă albă la primul examen, o garoafa roz la examenele de la mijlocul studenției și o garoafă roșie la examenul de absolvire.

Acum poți comanda buchete de flori și aranjamente florale deosebite care să conțină și garoafe de oriunde. Cu opțiunea de livrare flori în Bucuresti de la Maison d’Or  poți plasa comanda pe site economisind astfel timp. Recomandarea noastră este să plasezi comanda cu două ore înainte să pleci de la birou pentru a merge acasă cu o surpriză pentru iubita ta.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/toamna-cadere-floare-buchet-5501105/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top