Sport

Granzii fac legea în Europa

Granzii fac legea în Europa

Indiferent că suntem microbiști sau nu, trebuie sa recunoaștem că Liga Campionilor este un spectacol pentru care putem să ne răpim câteva ore pe săptămână ca să-l urmărim. Meciurile care au loc în această competiție sunt adevărate comori pentru cei care apreciază fotbalul ca show în sine, și nu doar ca o activitate oarecare. Champions League este porția de fericire la care au dreptul toți cei care sunt nevoiți să accepte tot ceea ce le oferă fotbalul subnutrit al Ligii 1.

Pe lângă meciurile frumoase pe care le-a adus marți și miercuri, etapa a cincea din grupele Ligii Campionilor a cimentat o concluzie care se întrezărea de la început: echipele mari din campionatele puternice ale Europei nu au parte de concurență în momentul de față. UEFA a încercat să le ofere o șansă formațiilor din Estul Europei și din celelalte campionate mai puțin competitive prin acele „rute ale campioanelor”, însă este din ce în ce mai clar că fotbalul adevărat se joacă în Vest. Este adevărat că echipele din Rusia sau Turcia au un potențial financiar mare, însă le va fi foarte greu să se impună pe piața fotbalului atâta vreme cât majoritatea jucătorilor de mare valoare se vor afla în partea opusă a continentului.

În momentul de față, formațiile care și-au asigurat deja locul în optimile Ligii Campionilor sau care sunt cu un pas în faza următoare fac parte din „G-5”, grupul celor cinci campionate puternice (Premier League, Primera Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1). Acestora li se adaugă două formații portugheze cu un statut special dat de istoria lor, Benfica și FC Porto, care sunt obișnuite să ia loc la masa bogaților, chiar dacă vin dintr-un campionat inferior celor cinci. Ca în fiecare an, avem măcar un outsider care încearcă să-și facă loc în primăvara Champions League și care nu confirmă decât decalajul care există între „G-5” și restul Europei. De data aceasta, sunt două echipe care mai speră să ajungă în optimi, Beșiktas și FC Copenhaga, însă doar gruparea din Istanbul are șanse reale în acest sens.

Cei pasionați de pariuri pe Liga Campionilor au de fiecare dată o ofertă bogată în această zonă a fotbalului, în care găsesc atât cote mici și sigure, cât și cote extrem de atractive, în concordanță cu spectacolul din teren. Competiția se apropie cu pași repezi de încheierea fazei grupelor, iar partea frumoasă este că spectacolul se anunță unul grandios în continuare, ținând cond că va merge mai departe numai spuma. Champions League demonstrează încă o dată că este o competiție care nu minte și care reprezintă un barometru al valorii. Pentru echipele din România se anunță o competiție tot mai inaccesibilă pe viitor. A trecut vremea când puteam merge în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni sau cu Oțelul Galați și ne făceam chiar speranțe la primăvara europeană. Steaua încearcă să revină acolo, însă trebuie să se și pregătească în consecință, mai ales pe piața transferurilor, pentru că doar cu jucători de mare calitate poți nădăjdui că vei mai sta la masă cu granzii Europei.

Jucătorii lui Arsenal sunt deja calificați în optimile Ligii Campionilor.

Foto: www.flickr.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top