Evenimente

Festivalul Internațional al Educației 2014

Festivalul Internațional al Educației 2014Timp de 10 zile, Iașul devine Capitala Culturală a României, prin a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației, Iași, 20-29 iunie 2014.
Atât ieșenii, cât și spectactorii din întreaga regiune, din România, Ucraina și Republica Moldova si nu doar sunt așteptați la spectacole de teatru, film, muzică, carte, animație stradală, dans si multe altele.

„În fiecare zi în intervalul 20 – 29 iunie FIE Iași 2014 propune publicului zeci de evenimente, care au loc în diferite locații emblematice pentru Iași: Centrul Vechi, Palatul Culturii, Ateneul Tătărași, Teatrul Național, biblioteci și universități, Palatul Copiilor, dar și în cartierele Alexandru cel Bun sau Tătărași. În paralel, marile evenimente vor fi televizate, cu ajutorul partenerilor noștri, iar unele vor fi transmise în direct în mediul online. Marea bucurie pe care putem să o oferim publicului nostru este ca intrarea la evenimentele mari ale acestei ediții FIE Iași 2014 să fie gratuită”, a declarat Dan Doboș, directorul FIE Iași 2014.

Festivalul Internațional al Educației 2014

Astfel, GALA FIE, organizată în deschiderea festivalului, va putea fi urmărită în direct pe site-ul oficial FIE Iași 2014: www.fieiasi.eu. Sâmbătă, 21 iunie, Marșul Absolvenților se va încheia cu concertul Ian Anderson, unde vom putea asculta celebrele ritmuri Jethro Tull.

Duminică, 22 iunie, fastuoasa Gală a Premiilor Operelor Naționale va putea fi urmărită în direct pe TVR 2, iar luni și marți vă așteptăm pe Pietonalul Ștefan cel Mare, pentru proiecțiile în aer liber a două spectacole extraordinare: Cirque du Soleil și Dans contemporan cu Pina Bausch (intrarea liberă).

Miercuri, 25 iunie, Iașul organizează propriul Eurovision Show, spectacol oferit gratuit de Primăria Municipiului Iaşi, pentru ca joi să ne bucurăm de premiera Bolero a Operei Naţionale Române din Iaşi, pe scena din fața Palatului Culturii.
Festivalul se încheie în forță, cu 3 concerte extraordinare, la care accesul este liber: Concertul „Eugen Doga” (transmis în direct și la Cernăuți), spectacolul The Masterpiece și concertul extraordinar susținut de Filarmonica Iași și Filarmonica Chișinău.

În perioada 20-29 iunie 2014, Primăria Municipiului Iași, alături de Fundația Iași – Capitală Culturală Europeană, organizează a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației. Evenimentul se adresează atât publicului din România, cât și celui din regiunile vecine (Republica Moldova și Ucraina), precum și publicului european.

Repere FIE 2014:
• 20 iunie – Gala de Excelenţă FIE, în care va fi premiată excelenţa în educaţie. În cadrul Galei, cele cinci universităţi ieşene şi Inspectoratul Şcolar Judeţean vor acorda premii. De asemenea, primarul Iaşului va acorda premiul OMNIA
21 iunie – Marşul Absolvenţilor, în finalul căruia va fi organizat un concert extraordinar cu Ian Anderson (Jethro Tull)
• 22 iunie – Gala Premiilor Operelor Naţionale (eveniment transmis în direct pe TVR 2)
• 25 iunie – Concert Eurovision Show la Iași
• 26 iunie – Spectacol de operă „Bolero”, premieră a Operei ieşene în Piaţa Palatului Culturii
• 27 iunie – Concert extraordinar Eugen Doga, transmis în direct şi la Cernăuţi (Palatul Culturii)
• 28 iunie – The Masterpiece: muzică de film, lumini şi lasere (Palatul Culturii)
• 29 iunie – Concert extraordinar susţinut de Filarmonica Iaşi şi Filarmonica Chişinău

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top