Stiri

Implică-te împreună cu copilul tău în activități handmade care dezvoltă cele mai importante abilități

Mărgelele, păpușelele handmade, broșele, și bijuteriile lucrate manual sunt doar câteva exemple. Câte deprinderi valoroase va obține copilul tău confecționând asemenea minunății cu mâinile sale! Activitățile de handmade sunt ocupații simple, ideale pentru copiii de orice vârstă, care dezvoltă îndemânarea, atenția, puterea de concentrare, imaginația, gustul artistic și multe altele. În plus, acest efort va fi încununat la final de satisfacția creației proprii. Dar toate acestea, copilul tău le va dobândi atunci când nu îi vei mai cumpăra tu de la magazin bijuterii și jucării, ci îl vei îndruma să și le dăruiască singur.

Așadar, descoperă împreună cu juniorul magia culorilor, bogăția formelor și a texturilor. Exprimați-vă ideile și dați curs celor mai interesante accesorii pe care să le dăruiți cuiva apropiat sau pe care să le admirați ca pe trofeele propriei munci.

  1. Brățările din fetru. Fetrul este un material textil din care sunt obținute de obicei pălăriile, dar poate fi inclus și în crearea brățărilor. Brățările din fetru pot fi asortate cu succes la orice ținută și un asemenea element vestimentar va fi cu siguranță unul unic, care nu poate fi găsit în niciun magazin din orașul tău.
  2. Pentru coliere vesele și colorate, recomandăm o vizită pe pagina magazinului online casutacujucarii.ro, unde găsești toate materialele necesare pentru crearea celor mai originale bijuterii handmade. Pentru copiii cu vârsta mai mare de 5 ani, recomandăm kit-uri cu mărgele și planșe pentru realizarea de modele cu grade diferite de dificultate.
  3. Borșe. Fă-i o surpriză micuțului, cumpără-i un pachet de materiale multicolore organza și lasă-i imaginația și mânuțele să lucreze. După ce ați terminat de cusut, lipește deasupra cusăturii un nasture, o mărgeluță perlată sau lucioasă, care va oferi un aer special accesoriului.
  4. Bentițe. Am sugerat anterior că achiziționarea unui pachet mare de organza este o investiție. Motivul? După atâtea broșe, cu siguranță a mai rămas material în pachet, cu care ai putea începe să extinzi colecția personală de accesorii. De exemplu, compune o bentiță pe care fetița ta o va purta cu mândrie la ziua colegei sau la serbarea școlară.

Studiile realizate de psihologi arată că, activitățile creative contribuie la dezvoltarea personală a copiilor prin stimularea simțurilor și a dexterității. Copiii experimentează emoțiile la intensități mai mari decât un adult și de aceea este sănătos să li se ofere ocazii de a și le exprima. De preferat, într-un mod constructiv și cu rezultate uimitoare.

Lucrul manual devine o pasiune pentru orice copil și este important să încurajăm această pasiune, până când dragostea față de artă o va depăși pe cea față de tehnologie. Dacă activitățile de acest gen sunt practicate în grup, copiii devin mai sociabili, se integrează mai ușor în colectiv și descoperă farmecul muncii în echipă. De asemenea, adulții pot regăsi în acest gen de activități un refugiu de relaxare după o săptămână obositoare, o modalitate de a alunga monotonia și evident, de a petrece mai mult timp de calitate cu cel mic.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top