Diverse

Imprimarea 3D

Ce este imprimarea 3D? Este exact ceea ce pare, și astăzi pe piață. Preturile se schimba repede si multe companii doresc o astfel de tehnologie. Din modele 3D brute, câtiva centimetri înălțime se situeaza cele care sunt atente la detalii fine: imprimarea 3D pare a fi viitorul, mare lucru în industria personală de calcul. Și merită să fie – este minunat.

Luați un ax, un plastic și un pic de know-how de modelare 3D și puteți “imprima” aproape orice obiect tridimensional. Chiar și în culori. De la jucării până la prototipuri pentru carduri noi: tipărirea 3D pare să  ia lumea val-vartej.

Dar și mai interesant este tehnologia flexibilă de afișare digitală – fiind deja dezvăluită de Sony și Samsung.  Imprimarea 3D a fost utilizată în primul rând pentru prototipuri, dar este acum utilizată pentru piesele pregătite pentru producție.

De fapt, marile corporații continuă să utilizeze prototipuri rapide pentru a economisi milioane de dolari. De exemplu, Ford utilizează în prezent tipărire 3D pentru a face selecții mari ale pieselor sale auto pentru testare. Potrivit companiei Ford, compania poate economisi până la 493.000 dolari pe lună de lucru cu această metodă de producție. Astfel de printari nu inlocuiesc efectele date de acele imprimante multifunctionale laser color cu care noi suntem obisnuiti. Fiecare imprimanta este creata pentru o anume nevoie si tehnologie.

Revenind la acest punct, însă, printarea 3D este folosită din ce în ce mai mult pentru a crea proiecte finalizate. Din 2003, cei de la .MGX de la Materialize lucrează împreună cu designeri de top pentru a crea lămpi și alte obiecte de design – obiecte care sunt acum incluse în colecțiile permanente ale muzeelor ​​și galeriilor de artă din întreaga lume.

Și acum, vedem că designerii și indivizii din întreaga lume se îndreaptă și spre tipărirea 3D pentru a-și aduce la viață creațiile proprii, atât pentru uzul personal, cât și pentru bucuria altora.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top