Diverse

Lucretia Titirca si profesia de asistent medical

 

Profesia de asistent medical este una din cele mai exigente meserii din lume. Daca iti place sa faci o diferenta in vietile oamenilor, de ce sa nu alegi aceasta cariera? Profesia de asistent medical poate fi grea, dar si plina de oportunitati, provocari si multumiri. Este meseria prin care ai sansa de a imbunatatii bunastarea oamenilor din cel mai important punct de vedere: cel al sanatatii.

 

In aceasta profesie totul se rezuma la pacient. Vei ajuta in salvarea atator vieti sau aducerea pe lume a altora. Vei aduce fericire fiecarui individ in parte si vei fi un sprijin celor aflati in suferinta. Sunt multe domenii in care poti profesa cu aceasta meserie. Poti ramane asistent medical generalist, sau te poti specializa ulterior in radiologie, ginecologie, ortopedie, urologie, fizioterapie si asa mai departe. Totul tine de ceea ce iti palce sa faci si care este ramura medicala ce ti se potriveste cel mai bine. Un asistent medical bun se va remarca intotdeauna.

Medicii cu care vei lucra te vor pretui, iar pacientii carora le-ai oferit confort si alinare nu te vor uita niciodata. Este o profesie in care trebuie sa arati compasiune mai mult decat in oricare alt caz. Fara acest lucru, nu poti deveni asistent medical. Cand vei vedea bucuria unui pacient vindecat, atunci vei simti cea mai mare satisfactie din lume. A fi asistent medical este o meserie de viitor. Cererea pe piata muncii este extrem de ridicata. Nu vorbim numai la nivelul Romaniei. Intreaga lume are mereu o necesitate acuta de asistenti.

Multi dintre absolventii scolilor sanitare sau postlicealelor au plecat peste hotare, dezvoltand o cariera frumoasa. Desigur, si partea materiala conteaza enorm, iar aceasta profesie este una in care se castiga foarte bine, insa nu acesta trebuie sa fie principalul motiv al alegerii. Un asistent medical studiaza foarte mult. El este mana dreapta a medicului. De aceea trebuie sa cunoasca foarte multe tehnici si sa stie ce sa faca in cele mai grave situatii, fara sa ezite nici macar o clipa.

Pentru studiu, pe langa cursurile de specialitate, asistentii medicali trebuie sa citeasca lucrari de specialitate. Una din aceste lucrari este Ghid de Nursing, scrisa de Lucretia Titirca. Autoarea este o legenda in aceasta specialitate. Lucretia Titirca a elaborat peste 10 lucrari dedicate nursing-ului. Acestea sunt apreciate atat de asistentii medicali, cat si de viitorii medici.

Manuale precum Ghid de Nursing se regasesc in programele de invatamant, dar si in materia pentru concursuri si examene de specialitate. Lucretia Titirca este un nume recunoscut nu numai in tara, dar si peste hotare, avand la activ numeroase distinctii si premii importante. A predat personal “arta” de a fi asistent medical, iar cartile domniei sale au influentat generatii intregi. La ora actuala Ghidul de Nursing si alte lucrari sunt considerate esentiale pentru studiul si aprofundarea meseriei de asistent medical. Principiile dupa care s-a ghidat si dupa care afirma ca se ghideaza un asistent medical sunt urmatoarele: responsabilitatea, implicarea, pregatirea profesionala, spiritul umanitar, empatia si atentia in ceea ce priveste redactarea documentelor medicale.

Cariera ta va fi una frumoasa si cartile Lucretiei Titirca te vor ajuta.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top