Curierul de Iasi

Intersecţia dintre Str. Vişan şi Şoseaua Bucium va fi semaforizată

În această săptămână, SC Servicii Publice SA întreprinde lucrări de semaforizare a intersecţiei dintre strada Vişan şi Şoseaua Bucium. În plus, se montează indicatoare de circulaţie în zona Bulevardului Dacia, Str. Vitejilor, Str. Simionescu.

De asemenea, apropiata sosire a primăverii aduce schimbări importante în peisajul Iaşului. De la 1 februarie, lucrătorii SC Servicii Publice SA au plantat deja în jur de 300 de puieţi de tei pe câteva dintre arterele centrale ale Iaşului. Această campanie de replantări de arbori este motivată de numărul mare de copaci care au fost scoşi de pe anumite aliniamente stradale, din cauza lărgirii unora dintre străzi sau bulevarde, dar şi din cauza pericolului pe care îl reprezentau aceştia. Primii 300 de puieţi de tei au fost plantaţi în zonele Copou, Palat şi bdul Ştefan cel Mare, urmând ca acţiunea să continue cu zonele Nicolina şi CUG. Campania de replantare a teilor va fi finalizată în luna martie a acestui an.

De altfel, SC Servicii Publice SA desfăşoară o amplă activitate de amenajare şi îngrijire a spaţiilor verzi din oraş. Astfel, se plantează arbori foioşi şi răşinoşi în Bulevardul Păcurari, Aleea Grigore Ghica Vodă, Grădina Copou, Parcul Expoziţiei, iar pe versanţii Ţicău, Păcurari, Galata se sapă canale de dren şi se curăţă rigolele, gurile de scurgere, chesoanele.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top