concept trei iasi
Stiri

Intretinerea auto de sezon a?? afla ce trebuie sa faci pentru masina ta

Intretinerea auto de sezon a?? afla ce trebuie sa faci pentru masina ta

Cu fiecare sezon, orice detinator auto stie ca trebuie sa treaca pragul unui service pentru revizii, daca nu pentru reparatii. Mai cu seama in aceasta perioada pentru ca se impune si schimbarea anvelopelor de iarna cu cele de vara, va exista si preocuparea la nivel mai extins: ulei, caroserie, frane etc. Asadar, inceputul de primavara va gaseste in punctul in care stabiliti care sunt prioritatile in ceea ce priveste automobilul din dotare si buna sa functionare.

Revizia tehnica sezoniera

Trebuie tinut cont de faptul ca dupa o perioada solicitanta, cand masina a intampinat conditii grele, revizia este mai mult decat necesara si este de preferat sa nu existe limitari din acest punct de vedere. Iata care sunt cele mai solicitate servicii si cele mai indicate de altfel:

  • Spalarea de caroserie, pentru a evita efectul de coroziune. Pentru ca pe timp de iarna se folosesc produse antiderapante, in primavara este de preferat sa se spele caroseria pentru a indeparta urmele acelor produse. In timp pot afecta caroseria mai mult decat am crede.

  • Schimbarea anvelopelor desigur, cu cele de vara sau cu un set all season. Cele de iarna se rod pe sosele cand zapada nu mai exista. Nu amanati acest moment, pentru ca in cele din urma investitia facuta va fi paguboasa fata de schimbarea anvelopelor la timp. Tot acum echilibrarea rotilor se va realiza in cadrul service-ului.

  • Verificarea sistemului de racire, starea ventilatoarelor. Aici intra si curelele de transmisie.

  • Starea directiei si suspensiei.

  • Verificarea aerului conditionat sau a climei.

Mai mult decat atat, indiferent de sezon sau indiferent despre ce moment din an se intampla sa se observe o functionare greoaie a masinii, se recomanda vizita la service pentru diagnoza. Iata si ce alte sfaturi ofera mecanicii pentru revizia masinii odata la 10.000 de km: motorul in mod special sa fie atent verificat si intretinut.

  • Schimbarea uleiului. Se tine cont de specificatiile oferite de producator, ca si tip de ulei si cantitate folosita.

  • Un simplu filtru de ulei, cel putin aparent asa este, poate preveni uzura motorului, precum si defectarea compresorului turbo.

  • Nici filtrul de aer nu este de ignorat. Acesta este foarte important pentru ca masina sa suporte conditii grele de exploatare, in mediu poluant.

  • La capitolul filtre, cel de combustibil este necesar sa fie si el schimbat. Se adauga si cel de habitaclu.

  • Ca si revizie, se va verifica nivelul de ulei, tensiunea din baterie, starea culerei de transmisie si a pompei de injectie, instalatia electrica, scurgerile de lichid la sistemele de ungere, racire sau directie.


Daca se constata o performanta scazuta a masinii, daca uleiul din baia de ulei dispare rapid, daca teava de evacuare scoate un fum alb, deci foarte consistent de altfel sau daca se aud zgomote cand se apasa acceleratia cel mai probabil este vorba de turbosuflanta defecta. Contrar gandirii de a o schimba, aceasta se poate repara, facand la fel de bine fata ulterior reparatiei.

Serviciile de reparatii turbosuflante Iasi sunt printre cele mai solicitate. Asta pentru ca avantajele acestei decizii sunt in masura sa aduca costuri mai echilibrate, dar fara a compromite performantele masinii. Reparatia va incepe cu demontarea si curatarea pieselor, urmand sa se inlocuiasca ce este defect. Urmeaza montarea si verificarea ca totul sa functioneze optim.

logo-turbo9-service-reconditionare-turbine

Pe termen lung, se poate evita defectarea turbosuflantei printr-un comportament adecvat. Spre exemplu, este recomandat sa se lase masina la relanti 20 de secunde pana la pornirea/oprirea motorului. Daca plecarea se realizeaza cand motorul nu s-a incalzit, este de preferat sa nu se depaseasca 2500 rpm. De asemenea, schimbarea vitezelor este de preferat sa se realizeze la 3000 rpm. In acelasi scop, conducatorul auto ar putea curata turbina din mers. Este un procedeu numit Italian tune-up si ajuta la arderea depunerilor.

Desigur ca o masina intretinuta si care viziteaza destul de des un service auto va fi una ce preintampina probleme de orice fel. Preventia este pana la urma cel mai bun sfat pentru a nu avea de suferit pe termen lung. Ce nu isi dau seama multi este ca actiunea pe loc atunci cand se constanta o problema poate salva costuri mai mari pe termen lung.

Fie primavara, vara sau orice sezon, masina are nevoie de intretinere, deci vizita la un service se impune imediat.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top