Stiri

Kendama face furori in Iasi

Kendama face furori in Iasi
Kendama nu mai este de mult timp o necunoscuta pentru romani, mai ales pentru adolescenti, aceasta este o jucarie japoneza care odata ajunsa si in Romania, a reusit sa mai dezlipeasca copii de calculatoare, telefoanele mobile sau tablete. Daca acum ceva timp in urma, parintii se plangeau, ca ale lor odrasle stau non stop cu ochii in tehnologie, uite cum o jucarie din lemn, o sfoara si o bila au reusit sa-i scoata afara din casa. In plus, pe youtube.com sunt o multime de filmulete de tip tutorial care ii invata pe cei mici cum sa devina niste experti in ceea ce tine de kendama.

Desi la prima vedere, Kendama pare o banalitate, jocul s-a nascut in perioada EDO, ce a avut loc intre anii 1603 – 1868 in Japonia la Nagasaki, iar odata cu trecerea timpului acesta a dat nastere unor competitii la nivel mondial. Momentul in care Kendama a prins amploare este anul 1975, atunci cand s-a infiintat Organizatia Japoneza Kendama, din acel moment, banala jucarie a ramas neschimbata pana in zilele noastre.

In Iasi, puteti vedea la orice pas copii cu o Kendama la gat, sunt care au si cate doua sau trei, orice supermarket din oras are oferte la Kendama, iar multi din ei sunt la curent cu orice misca despre acest sport asiatic mai ales de pe kendamafan.ro, locul unde puteti invata cele mai tari trucuri. Si ca veni vorba de trucuri, acest fan club online enumera cele mai tari smecherii Kendama pe care suntem siguri ca le recunoasteti: Airplane a?? Tine bila, arunca suportul si prinde-i varful in gaura bilei; Base cup a?? Prinde bila in cea mai micA? cupA?; Big cup a?? Prinde bila in cupa mare, Bird, Border balance, Earth turn, Fishing, Flip lunar, Grip, Inward lunar, Inward lunar flip cusion, Jumping stick, Lighthouse, Lighthouse falling in, Lighthouse flip in, Orbit, Pull-up-orbit, Small cup a?? Prinde bila in cupa micA?, Spike a?? Prinde bila pe vA?rf, Stuntplane, Tight rope, Toniucu, Underspike, Whirslinger, Wirldwind.

Kendama face furori in Iasi

In Iasi s-au tinut mai multe competitii de Kendama, dar tinerii care au o kendama la gat ii gasiti in parcul Palas, Parcul Copou, Parcul Expozitiei sau in Piata Unirii, dar si in alte parcuri precumc el din zona Alexandru cel Bun sau in parcul Ciurchi, acolo puteti merge si puteti vedea diverse grupulete care se intrec in competitii sau diverse scheme de kendama.

Si vedetele din Romania au prins gustul jocului Kendama. De exemplu, CRBL este unul dintre cei mai pasionati jucatori Kendama, participand chiar la concursuri din strainatate. Acesta are in colectia lui, nu mai putin de 230 de jucarii Kendama. Cunoscutul prezentator de televiziune, Dan Negru nu s-a lasat mai prejos si a decis sa faca o demonstratie Kendama in direct.

Desi a aparut si Fidget Spinner, un joc care a cuprins si tara noastra, tot Kendama este in topul preferintelor tinerilor din Iasi si Romania. Voi ce preferati, Fidget Spinner sau Kendama?

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top