Stiri

La Iași se deschide un Consulat Onorific al Regatului Țărilor de Jos

Ceremonia de deschidere a Consulatului Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași va avea loc joi, 26 octombrie 2023, de la ora 10.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, în prezenţa Excelenței Sale Willemijn van Haaften, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România.

La eveniment vor participa primarul Mihai Chirica și alți reprezentanţi ai autorităţilor publice din regiune, oameni de afaceri olandezi și români, cetățeni olandezi rezidenți și reprezentanţi ai mass-media.

În calitate de Consul Onorific al Regatului Țărilor de Jos a fost aleasă ec. Amalia Georgescu, prima femeie consul onorific din Regiunea de Nord-Est, județele Covasna și Harghita.

Consulatul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași are menirea de a contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre Regatul Țărilor de Jos şi judeţele regiunii Nord-Est, Covasna și Harghita în special în domeniile economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă consulară, în caz de nevoie, cetăţenilor olandezi aflaţi în circumscripţia consulară.

Ambasada Regatului Țărilor de Jos are oficii consulare onorifice deschise și în Constanța, Cluj și Timișoara.

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

Consulatul Onorific al Regatului Țărilor de Jos în România

Regiunea Nord-Est, alături de județele Covasna și Harghita.

Adresa: Bulevardul Chimiei 12, etaj 1 (clădirea BIOCOMP), Iași, CP 700293, România.
Telefon: +40.758.794.795
E-mail: iasi.dutchconsulate@gmail.com

La Iași mai există Consulatul General al Republicii Moldova, Consulatul Onorific al Republicii Franceze, a Turciei dar și a Italiei.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top